Νέα Υόρκη: Σχεδιασμός για άνοιγμα κινηματογράφων & χιονοδρομικών κέντρων

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης σχεδιάζει να ανοίξει ξανά τις κινηματογραφικές αίθουσες και τα χιονοδρομικά κέντρα, προσφέροντας μια πολύ αναγκαία στήριξη στις επιχειρήσεις ψυχαγωγίας, που είναι από τις τελευταίες που έλαβαν το πράσινο φως για να ξαναρχίσουν τις δραστηριότητές τους.

Ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο δήλωσε μέσα στο Σαββατοκύριακο ότι οι κινηματογράφοι, εκτός από εκείνους στην πόλη της Νέας Υόρκης και τις περιοχές με υψηλά ποσοστά κρουσμάτων, μπορούν να ανοίξουν ξανά με χωρητικότητα στο 25% την επόμενη Παρασκευή, με έως και 50 άτομα ανά αίθουσα. Τα χιονοδρομικά κέντρα μπορούν να ανοίξουν με εσωτερική πληρότητα στο 50%, από τις 6 Νοεμβρίου και την εξωτερική στα βουνά μειωμένη κατά 25% κατά τις ημέρες αιχμής.

Η απόφαση έρχεται καθώς η βιομηχανία του κινηματογράφου αγωνίζεται να παραμείνει ζωντανή εν μέσω των περιοριστικών μέτρων. Τα στούντιο του Χόλιγουντ καθυστέρησαν την κυκλοφορία των μεγάλων ταινιών τους για το 2020, ενώ οι θεατές δεν προσέρχονται στις αίθουσες απουσία νέων blockbusters.

Στις ΗΠΑ, περίπου το 48% των θεάτρων έχει δραστηριοποιηθεί ξανά μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον ερευνητική εταιρεία Comscore, παρόλο που εκείνα στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει τις δραστηριότητές τους.

Το περιορισμένο άνοιγμα των κινηματογράφων στην πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι «ένα καλωσόρισμα» για τη βιομηχανία, δήλωσε ο Πολ Ντεργκαραμπεντιάν, ανώτερος αναλυτής στην Comscore. «Όπως είδαμε στο Λος Άντζελες, οι κομητείες σε κοντινή απόσταση από τις κλειστές πόλεις. έχουν δει μια αξιοσημείωτη αύξηση στο κοινό».

Η AMC Entertainment, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κινηματογραφικών αιθουσών στον κόσμο, δήλωσε ότι καταβάλλει προσπάθειες να αντλήσει μετρητά, ούτως ώστε να αντιμετωπίσει την πανδημία. Η Cineworld ανέστειλε προσωρινά τις δραστηριότητές της, σε όλους τους κινηματογράφους στις ΗΠΑ και τη Βρετανία.