Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι και ο υπουργός Οικονομικών Στιβ Μνούτσιν “συνέχισαν να γεφυρώνουν τις διαφορές τους” σε μία τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χθες, Δευτέρα, σχετικά με την έγκριση ενός νέου πακέτου βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών της COVID-19, όπως έγραψε ο εκπρόσωπος της Πελόσι Ντρου Χάμιλ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Η ίδια πιστεύει πως μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας θα έχει ξεκαθαρίσει αν ένα νομοσχέδιο παροχής κινήτρων για την αμερικανική οικονομία θα είναι δυνατό να ψηφιστεί πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, όπως έγραψε ο Χάμιλ.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι η Πελόσι και ο Μνούτσιν θα μιλήσουν και πάλι σήμερα, ενώ η προπαρασκευαστική δουλειά για το ίδιο ζήτημα θα συνεχιστεί “όλη την ημέρα.”

Η Πελόσι είχε δηλώσει την Κυριακή ότι οι διαφορές παρέμειναν με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ για ένα ευρύ πακέτο οικονομικής βοήθειας κατά του κορονοϊού, εκδηλώνοντας ωστόσο την αισιοδοξία της για το ενδεχόμενο ψήφισης ενός νομοσχεδίου πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

Όπως είχε επισημαίνει η ίδια, για να δρομολογηθεί μία τέτοια εξέλιξη είναι απαραίτητη προϋπόθεση η επίτευξη μιας συμφωνίας μέχρι σήμερα το βράδυ.

Ο Λευκός Οίκος έχει προτείνει τη χορήγηση ενός οικονομικού πακέτου ύψους 1,8 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για να βοηθήσει τους Αμερικανούς που παλεύουν με τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού. Η Πελόσι υποστηρίζει ότι η πρόταση αυτή υστερεί σε μία σειρά προβλέψεων. Μεταξύ αυτών και η λήψη μέτρων για τη φορολογία των φτωχών ανθρώπων, τη χορήγηση βοήθειας σε πολιτειακές κυβερνήσεις και τοπικές διοικήσεις, την προστασία των εργαζομένων, αλλά και τη χορήγηση βοήθειας για την καταβολή ενοικίου.

Η ίδια επιμένει στην απαίτησή της για χορήγηση βοήθειας οικονομικού ύψους 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Share This