ΗΠΑ: Οι συνομιλίες μεταξύ Πελόσι και Μνούτσιν για ένα νέο πακέτο βοήθειας κατά του κορονοϊού θα συνεχιστούν και σήμερα

21.10.20 | 10:48

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν πλησίασαν περισσότερο κοντά σε μία συμφωνία για ένα νέο πακέτο βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών της COVID-19, έπειτα από μια τηλεφωνική συνομιλία 45 λεπτών που είχαν χθες, Τρίτη, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πελόσι Ντρου Χάμιλ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και σήμερα, ενώ “οι δύο πλευρές έχουν σοβαρή πρόθεση για την εξεύρεση ενός συμβιβασμού.”

Καθώς απομένουν μόλις δύο εβδομάδες μέχρι τις προεδρικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι έχει τη θέληση να προχωρήσει με ένα νέο οικονομικό πακέτο, οικονομικού ύψους μεγαλύτερου των 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς οι Δημοκρατικοί ασκούν πιέσεις εδώ και μήνες.

“Θέλω να το κάνω ακόμη μεγαλύτερο από τους Δημοκρατικούς,” δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο Fox News, καθώς οι συνομιλίες με την Πελόσι και τον ΥΠΟΙΚ Μνούτσιν συνεχίστηκαν με κεντρικό στόχο την ψήφιση ενός νομοσχεδίου από το Κογκρέσο πριν από την 3η Νοεμβρίου.

Η Πελόσι μίλησε στους δημοσιογράφους μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Μνούτσιν χθες το απόγευμα, ενώ ερωτήθηκε σχετικά με την προοπτική κατάρτισης ενός νομοθετικού πακέτου μέχρι το τέλος της εβδομάδας. “Το ελπίζω. Αυτό είναι το σχέδιο,” απάντησε χαρακτηριστικά η ίδια. Ωστόσο δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνομιλία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Σχετικά Άρθρα

Σκληρή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών κατά της Τουρκίας

Σκληρή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών κατά της Τουρκίας

«Οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου έχουν απορριφθεί επανειλημμένως στο σύνολό τους με σειρά από επιχειρήματα, τα οποία περιέχονται και στις σχετικές επιστολές που η Ελλάδα έχει αποστείλει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ»,...

Klarna: H«Νοσταλγία» ως βασικό θέμα αγορών για το 2022

Klarna: H«Νοσταλγία» ως βασικό θέμα αγορών για το 2022

Την πρώτη της ετήσια έκθεση, υπό την ονομασία «The Checkout», η οποία παρουσιάζει μια ανασκόπηση των καταναλωτικών τάσεων το τελευταίο έτος παρουσίασε η Κlarna Το καλάθι αγορών των καταναλωτών παγκοσμίως το 2022, απεικονίζει την «Νοσταλγία» ως κυρίαρχο θέμα της...

ΕΕ: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει νέους κανόνες για την αναγνώριση της ιδιότητας του γονέα μεταξύ των κρατών μελών

ΕΕ: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει νέους κανόνες για την αναγνώριση της ιδιότητας του γονέα μεταξύ των κρατών μελών

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε πρόταση κανονισμού με στόχο την εναρμόνιση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης των κανόνων ιδιωτικού διεθνούς δικαίου σχετικά με την ιδιότητα του γονέα. Η πρόταση επικεντρώνεται στο υπέρτερο συμφέρον και στα δικαιώματα του παιδιού. Θα παρέχει...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Σχόλια

Share This