Υποχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, σε μια ένδειξη βελτίωσης για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας μειώθηκαν κατά 55.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 787.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 17 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Ο αριθμός των ανθρώπων που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας μέσω τακτικών κρατικών προγραμμάτων, τα οποία καλύπτουν περισσότερους εργαζόμενους, μειώθηκε κατά 1 εκατ. στους περίπου 8,4 εκατ. για την εβδομάδα μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Τα τελευταία στοιχεία αποτυπώνουν τις αναθεωρήσεις από την Καλιφόρνια, η οποία μείωσε τον συνολικό αριθμό των αιτήσεων για επιδόματα τον Οκτώβριο.

Οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας παραμένουν υψηλότερα των 665.000 που ήταν το peak κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης 2007-2009, αν και έχουν υποχωρήσει από τον αριθμό-ρεκόρ των 6,867 εκατ. τον Μάρτιο.

Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι ο αριθμός θα παραμείνει ανεβασμένος εν μέσω της εκ νέου αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού σε όλη τη χώρα.

 

Share This