Η Βρετανία δέχτηκε να ξαναρχίσουν από αύριο οι εντατικές συνομιλίες με την ΕΕ, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι επικεφαλής διαπραγματευτές των δύο πλευρών.
«Με βάση αυτή τη συζήτηση, είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε την ομάδα της ΕΕ στο Λονδίνο για να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις αργότερα αυτήν την εβδομάδα» είπε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.
«Προφανώς, υπάρχουν σημαντικές διαφορές στις θέσεις μας για τα πιο δύσκολα ζητήματα αλλά είμαστε έτοιμοι μαζί με την ΕΕ να δούμε αν είναι εφικτό να τις προσεγγίσουμε, σε αυτές τις εντατικές συνομιλίες», πρόσθεσε.
Το Λονδίνο εκτιμά ότι έχει λάβει επαρκείς διαβεβαιώσεις από τις Βρυξέλλες για να δώσει μια νέα ευκαιρία στις συνομιλίες αυτές που διακόπηκαν την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Τζόνσον ανακοίνωσε ότι «τελείωσαν» και κάλεσε τους Βρετανούς να προετοιμαστούν για ένα Brexit χωρίς εμπορική συμφωνία με την ΕΕ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε αμέσως ότι μια αποστολή της θα αναχωρήσει αύριο για το Λονδίνο. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή και στη συνέχεια θα γίνονται είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω βιντεοδιάσκεψης, ανάλογα με το τι θα αποφασίσουν οι ομάδες των διαπραγματευτών.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Share This