Σε προχωρημένες συνομιλίες για την πώληση μιας μονάδας τεχνολογίας πληροφοριών που απασχολεί περίπου 1.400 άτομα σε εταιρεία ινδικών συμφερόντων, βρίσκεται η Deutsche Bank.

Η πώληση εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού που έχει εξαγγείλει ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας Κρίστιαν Σούινγκ, για περικοπές στις θέσεις εργασίας.

Οι συνομιλίες για την πώληση της Postbank Systems με έδρα τη Βόννη αναμένεται να καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με άτομα με γνώση επί του θέματος. Μετά τη συμφωνία, η Deutsche Bank θα συνεχίσει να αγοράζει υπηρεσίες που χρειάζεται από την εταιρεία για μια μεταβατική περίοδο περίπου ενός έτους σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Εκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα του αγοραστή.

Όπως έχει αναφέρει το Bloomberg News στο επίκεντρο του σχεδίου αναδιάρθρωσης της τράπεζας βρίσκεται η περικοπή 18.000 θέσεων εργασίας, με περίπου τις μισές από αυτές να αναμένονται στη Γερμανία. Η πανδημία έχει επιβραδύνει τα αρχικά σχέδια καθώς είναι λιγότεροι οι εργαζόμενοι που είναι πρόθυμοι να αλλάξουν εργασία σε περίοδο κρίσης και επιπλέον η Deutsche Bank ανέστειλε προσωρινά τις απολύσεις όταν ξέσπασε η πανδημία.

Η PB Systems κατέγραψε έσοδα 533 εκατ. ευρώ το 2015, σύμφωνα με την τελευταία διαθέσιμη ετήσια ανακοίνωσή της. Η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες ΙΤ στην Postbank την πρώην ξεχωριστή μονάδα λιανικής της Deutsche Bank.

Η Deutsche Bank συγχωνεύει αυτή τη στιγμή τη δική της μονάδα ΙΤ με εκείνη της Postbank, γεγονός που αναμένεται να περιορίσει την ανάγκη παροχής υπηρεσιών από την PB Systems έως το τέλος του επόμενου έτους. Το σχέδιο, με την εσωτερική ονομασία «Project Unity», αναμένεται να καλύψει σε μεγάλο ποσοστό τον στόχο του Σιούινγκ, για μείωση των δαπανών κατά 1 δισ. ευρώ στο τομέα της λιανικής τραπεζικής.

Πρόσφατα η Deutsche Bank παρουσίασε ένα σχέδιο να μεταφέρει μεγάλο μέρος του ΙΤ της στο cloud στο πλαίσιο συμφωνίας με την Google της Alphabet. Η τράπεζα δήλωσε τον Ιούλιο ότι αναμένει να υπογράψει το συμβόλαιο με την Google «μέσα στους επόμενους μήνες».

ΠΗΓΗ BLOOMBERG

 

Share This