Βρετανία: Έχασε το momentum η οικονομική ανάκαμψη τον Οκτώβριο

Η οικονομική ανάκαμψη της Βρετανίας έχασε το momentum αυτό το μήνα, καθώς η αναζωπύρωση της πανδημίας έπληξε τις δραστηριότητες στον τομέα των μεταφορών και της φιλοξενίας.

Οι αρχικές ανακοινώσεις για τον σύνθετο ΡΜΙ εμφάνισαν πτώση σε χαμηλό τεσσάρων μηνών στις 52,9 μονάδες τον Οκτώβριο από τις 56,5 μονάδες τον Σεπτέμβριο.

ΟΙ οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση στις 53,9 μονάδες.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου επιβραδύνθηκε τον Οκτώβριο στο χαμηλότερρο επίπεδο από την ανάκαμψη μετά το lockdown, ανέφερε ο οικονομολόγος της IHS Markit, Chris Williamson.

“Η επιβράδυνση είναι πιο έντονη στους τομείς της φιλοξενίας και των μεταφορών, καθώς οι επιχειρήσεις ανακοίνωσαν μείωση της ζήτησης εξαιτίας των νέων μέτρων lockdown και του γεγονότος ότι οι καταναλωτές πλέον ανησυχούν από την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων”, πρόσθεσε.

Η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε 20% στο β΄ τρίμηνο, στην μεγαλύτερη πτώση από οποιαδήποτε άλλη αναπτυγμένη οικονομία, και τα επίσημα στοιχεία έχουν δείξει ότι η αρχική ραγδαία ανάκαμψη, είχε ήδη αρχίσει να εξασθενεί τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.