Μ. Βαρβιτσιώτης: «Το εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας είναι ένα ακόμη διαπραγματευτικό όπλο στο τραπέζι»

«Η πρόταση του εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας που έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, αποτελεί ένα ακόμη διαπραγματευτικό όπλο στο τραπέζι, κινητοποιώντας όλο και περισσότερες δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη που υποστηρίζουν τη σθεναρή στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στη γείτονα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα».

«Στην Ευρώπη», υπογράμμισε, «οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται μέσα σε ένα βράδυ. Οι αποφάσεις πρέπει να ωριμάσουν και να καλλιεργηθεί το κατάλληλο κλίμα. Υπό αυτήν την προοπτική, αυξάνουμε το βαθμό πίεσης για την υιοθέτηση πιο σκληρών μέτρων απέναντι στην Τουρκία στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου».

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Χ. Σταικούρα, ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε την πρόταση αυτή «άκαιρη» και «εκτός πραγματικότητας», τη στιγμή που την επικαιρότητα μονοπωλούν θέματα όπως η καταδίκη της Χρυσής Αυγής, τα νέα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς και οι τουρκικές απειλές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να απολογηθεί και στο αριστερό του ακροατήριο, στην κ. Κωνσταντοπούλου, στον κ. Λαφαζάνη, που όλη την περίοδο που κυβερνούσε βρίσκονταν έξω από κάθε συμβολαιογραφείο διαδηλώνοντας και σταματώντας πλειστηριασμούς. Περίπου 30.000 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας έγιναν την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.