«Αρκετοί μήνες» έχουν περάσει από τότε που ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με την ομάδα του Λευκού Οίκου για τη διαχείριση του κορωνοϊού, δήλωσε ο Άντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες των ΗΠΑ, ο οποίος έχει βρεθεί επανειλημμένα στο στόχαστρο του Προέδρου.

Ο Φάουτσι, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, δήλωσε στο MSNBC την Παρασκευή ότι η ομάδα διαχείρισης συνεδριάζει πλέον περίπου μία φορά την εβδομάδα, έναντι των καθημερινών συναντήσεών της στις αρχές της πανδημίας. Επιπλέον η ομάδα πραγματοποιεί τακτικές τηλεδιασκέψεις με τους κυβερνήτες και ειδικούς της ιατρικής κοινότητας πρόσθεσε ο Φάουτσι.

Ωστόσο, ο Φάουτσι είπε ότι έχει περάσει αρκετό διάστημα από τότε που μίλησε απευθείας με τον Τραμπ για τη στρατηγική της χώρας έναντι του Covid και ότι αντίθετα ο πρόεδρος ακούει τον Σκοτ Ατλας, ο οποίος έχει εκφράσει τον σκεπτικισμό του σχετικά με τα οφέλη της χρήσης μάσκας, έχει ζητήσει την άρση των περιορισμών και έχει δηλώσει ότι είναι προτιμότερο τα νέα και υγιή άτομα να εκτίθενται στον ιό.

«Σίγουρα δεν προσελκύω πλέον την προσοχή του Προέδρου όσο ο Σκοτ Ατλας, είναι μια μεταβαλλόμενη κατάσταση», είπε ο Φάουτσι. «Σίγουρα συζητάμε με τον αντιπρόεδρο στις συνεδριάσεις της ομάδας διαχείρισης και ο αντιπρόεδρος ενημερώνει τον Πρόεδρο».

“Άμεση συμμετοχή του Προέδρου στις συζητήσεις δεν έχει υπάρξει εδώ και καιρό“, δήλωσε ο Φάουτσι, προσθέτοντας ότι έχουν περάσει «αρκετοί μήνες» από τότε που ο Τραμπ παρευρέθηκε σε μια συνεδρίαση της ομάδας διοαχείρισης.

Η συχνότητα των συναντήσεων άρχισε να αραιώνει «πριν από λίγους μήνες, όταν τα πράγματα επικεντρώθηκαν περισσότερο στο οικονομικό άνοιγμα της χώρας», δήλωσε ο Φάουτσι.

Ο Τραμπ έχει επιτεθεί αρκετές φορές στον Φάουσι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και αυτήν την εβδομάδα κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης ανοιχτής στους δημοσιογράφους με το προσωπικό της εκστρατείας του είπε ότι «οι άνθρωποι έχουν κουραστεί να ακούνε τον Φάουτσι και όλους αυτούς τους ηλίθιους» Τα σχόλια του Προέδρου προκάλεσαν την αντίδραση ακόμα και του ίδιου του κόμματός τους .

Πηγή Bloomberg

 

Share This