Γερμανία-Covid-19: Ο ΥΠΟΙΚ Σολτς καλεί για στοχευμένους, προσωρινούς περιορισμούς

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς δήλωσε σήμερα πως η αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού είναι «πολύ ανησυχητική» και πως οι αρχές πρέπει να εφαρμόσουν γρήγορα αποφασιστικά μέτρα για να σταματήσουν το δεύτερο κύμα.

«Τα πρόσθετα μέτρα πρέπει να είναι στοχευμένα, προσωρινά και επικεντρωμένα. Και θα πρέπει να ληφθούν όσο ενιαία γίνεται σε όλη τη Γερμανία και να είναι εν γένει κατανοητά», τόνισε ο Σολτς.

«Μέχρι τώρα, η χώρα μας τα έχει πάει αρκετά καλά στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και θα αποφασισθεί τις ερχόμενες εβδομάδες αν τα πράγματα θα παραμείνουν έτσι. Είναι στο χέρι μας», πρόσθεσε.

Ο Σολτς έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια εικονικής γερμανογαλλικής οικονομικής διάσκεψης στο Βερολίνο.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, ο οποίος πήρε επίσης μέρος στη διάσκεψη αυτή, δήλωσε πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Γερμανία ειναι πιθανό να φθάσει τα 20.000 την ημέρα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

«Αντιμετωπίζουμε εκθετική αύξηση», δήλωσε ο Αλτμάιερ. «Στη Γερμανία ο αριθμός των νέων μολύνσεων αυξάνεται κατά 70-75% σε σύγκριση με πριν από μια εβδομάδα».

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και οι επικεφαλής των 16 κρατιδίων της Γερμανίας θα έχουν αύριο, Τετάρτη, συνομιλίες για να αποφασίσουν πρόσθετα μέτρα. Οι Σολτς και Αλτμάιερ θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες αυτές.

Ο Αλτμάιερ δήλωσε πως η αύξηση των κρουσμάτων σε όλη την Ευρώπη και οι περιορισμοί που επιβάλλονται στην καθημερινή ζωή θα καταστήσουν δυσκολότερη την ταχεία επανεκκίνηση της οικονομικής ανάπτυξης.

Ωστόσο δεν περιμένει πως οι αλυσίδες τροφοδοσίας θα διαταραχθούν όπως είχε γίνει στη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας την άνοιξη.

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.