Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές και οι αγορές εμπορευμάτων και πάλι σήμερα, μετά την επιστροφή σε πανεθνικά lockdowns σε κάποιες από τις μεγαλύτερες οικονομίες της περιοχής που προκάλεσε τις χειρότερες ρευστοποιήσεις εδώ και μήνες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 απώλεσε τα αρχικά του κέρδη υποχωρώντας κατά 0,3%. Ο γερμανικός DAX οδεύει προς απώλειες 8% σε εβδομαδιαία βάση, που θα είναι οι μεγαλύτερες από τον αρχικό πανικό της COVID τον Μάρτιο.

Οι ανησυχίες έπληξαν και τα εμπορεύματα, με το πετρέλαιο να υποχωρεί κατά 5% στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Ιούνιο. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν πτώση 5% στα 37,16 δολάρια το βαρέλι στις 14:33 ώρα Ελλάδας. Τα futures για το αμερικανικό αργό κατέγραψαν νωρίτερα πτώση 5,2% στα 35,45 δολάρια το βαρέλι.

«Αυτό που νομίζω ότι έχει αλλάξει τις τελευταίες ημέρες είναι οι σημαντικές αυξήσεις στον κορονοϊό στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ειδικά τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Νικές Πατέλ, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην Kempen Capital Management.

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Share This