Του Jonathan Ponciano

Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν τη χειρότερη επίδοσή από τις αρχές Ιουνίου την Τετάρτη, εκτοξεύοντας τη μεταβλητότητα της αγοράς σε υψηλό τεσσάρων μηνών καθώς η αβεβαιότητα γύρω από τις εκλογές συμπίπτει με την εντυπωσικαή άνοδο των κρουσμάτων κορονοϊού -με τις εκλογές, ωστόσο, να απέχουν μόλις έξι ημέρες, η υψηλή μεταβλητότητα θα μπορούσε κάλλιστα να διατηρηθεί, καθώς οι ειδικοί βλέπουν την πιθανότητα ένα αμφισβητούμενο αποτέλεσμα να αυξήσει την αβεβαιότητα.

Γεγονότα

Στο κλείσιμο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 3,4% ή 940 μονάδες -η μεγαλύτερη πτώση από τότε που ο δείκτης βυθίστηκε κατά σχεδόν 1900 μονάδες, στις 11 Ιουνίου, την ίδια μέρα που κορυφώθηκαν οι προσδοκίες για τη μεταβλητότητα.

Στο μεταξύ, ο S&P 500, έχασε 3,5% -διαγράφοντας όλα τα κέρδη του τελευταίου μήνα και ο τεχνολογικός Nasdaq έκανε βουτιά 3,7%.

Ο δείκτης μεταβλητότητας CBOE που καταρτίζει το Chicago Board Options Exchange -ο οποίος αποτυπώνει τις προσδοκίες για τη μεταβλητότητα στο διάστημα των επόμενων 30 ημερών και συχνά αποκαλείται “δείκτης φόβου”- βρέθηκε να ενισχύεται έως και 20% την Τετάρτη.

Ο Rob Emrich, ιδρυτής και managing partner της Acruence Capital με έδρα το Τέξας, λέει ότι βλέπει μοντέλα με ανεβασμένες προσδοκίες για τη μεταβλητότητα έως τον Μάιο, με την πιθανότητα ενός αμφισβητούμενου εκλογικού αποτελέσματος να αποτελεί σημαντικό καταλύτη για την αυξημένη μεταβλητότητα τις προσεχείς εβδομάδες.

Άλλοι είναι εξίσου επιφυλακτικοί: “Η μεταβλητότητα είναι το μόνο asset με ξεκάθαρο περιθώριο ανόδου αυτή τη στιγμή”, λέει ο CEO της Hercules Investment, James McDonald, ο οποίος πιστεύει ότι οι διακυμάνσεις της αγοράς θα μπορούσαν να ενταθούν περιατέρω μετά τις εκλογές -οδηγώντας σε απώλειες έως και 20% σε περίπτωση που δεν υπάρξει καθαρό αποτέλεσμα.

Πηγή Forbes

 

Share This