Η ομάδα δράσης του Λευκού Οίκου κατά της πανδημίας του κορονοϊού προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με μια “ αδυσώπητη” αύξηση των κρουσμάτων της covid-19 και ζήτησε τη λήψη αυστηρών μέτρων, καθώς ο ημερήσιος αριθμός νέος μολύνσεων χθες Πέμπτη ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 91.000.

Στις πλέον πληγείσες περιοχές στα δυτικά και μεσοδυτικά βρίσκονται αρκετές αμφίρροπες πολιτείες, οι οποίες αναμένεται να έχουν καθοριστικό ρόλο στις προεδρικές εκλογές της Τρίτης μεταξύ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του υποψήφιου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

“ Βρισκόμαστε σε ένα πολύ δύσκολο δρόμο. Πηγαίνουμε προς τη λάθος κατεύθυνση”, τόνισε ο επιδημιολόγος Άντονι Φάο υτσι, επικεφαλής της ομάδας δράσης και του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών.

Σύμφωνα με τον Φάουτσι, τα κρούσματα κορονοϊού σημειώνουν άνοδο σε 47 πολιτείες και τα νοσοκομεία όλης της χώρας δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τον όγκο των ασθενών.

“ Αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, αν συνεχίσουμε την πορεία αυτή, τότε θα η χώρα αυτή θα πονέσει σε ό,τι αφορά τα επιπλέον κρούσματα και τις νοσηλείες και τους θανάτους”, σχολίασε ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ σε συνέντευξή του στο CNBC την Τετάρτη το βράδυ.

Η ομάδα δράσης του Λευκού Οίκου έχει προειδοποιήσει τις πολιτείες στις δυτικές και κεντρικές περιοχές των ΗΠΑ ότι πρέπει να ληφθούν επιθετικά μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας, σύμφωνα με τις εβδομαδιαίες αναφορές των πολιτειών, οι οποίες περιήλθαν στην κατοχή του CNN.

“ Εξακολουθούμε να βλέπουμε μια αδυσώπητη, ευρεία διάδοση στην κοινότητα στα μεσοδυτικά, στα βορειοδυτικά και τα δυτικά. Για αυτό θα χρειαστεί επιθετική αντιμετώπιση προκειμένου να αντιμετωπιστεί τόσο η σιωπηλή, ασυμπτωματική εξάπλωση όσο και η συμπτωματική”, ανέφερε μια από τις εκθέσεις.

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Share This