Η βρετανική κυβέρνηση αγνόησε το τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά με τον νόμο που ανατρέπει δεσμεύσεις που το Λονδίνο έχει αναλάβει στο πλαίσιο της συνθήκης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από το ευρωπαϊκό μπλοκ, αποφεύγοντας να απαντήσει σε “προειδοποιητική επιστολή” των Βρυξελλών, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη ώρα που οι διαπραγματεύσεις για την μελλοντική σχέση βρίσκονται στην τελική ευθεία.

“Μέχρι σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει λάβει καμία απάντηση από το Ηνωμένο Βασίλειο”, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν. “Θα εξετάσουμε τα επόμενα βήματα, ειδικότερα την έκδοση “αιτιολογημένης γνώμης””, που είναι το τελευταίο στάδιο πριν από την παραπομπή του θέματος στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση απέστειλε στις αρχές του Οκτωβρίου “προειδοποιητική επιστολή” στο Λονδίνο σχετικά με το νομοσχέδιο περί εσωτερικής αγοράς, το οποίο παραβιάζει την συνθήκη αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ενωση. Η βρετανική κυβέρνηση είχε στην διάθεσή της προθεσμία ενός μηνός για να απαντήσει.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

Share This