ΗΠΑ: Μικρές μεταβολές στον αριθμό των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας

Ήπιες μεταβολές κατέγραψε ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, με τον συνολικό αριθμό να παραμένει πολύ υψηλότερα από το “συνηθισμένο” που διαμορφωνόταν πριν από την πανδημία.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι 751.000 Αμερικανοί εργαζόμενοι υπέβαλαν αίτηση για παροχή επιδόματος ανεργίας, σε σχέση με τις 758.000 πριν από μια εβδομάδα.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου, όταν επιβλήθηκαν οι περιορισμοί για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν 741.000 αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας. Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα που οι αιτήσεις βρίσκονται κάτω από τις 800.000.

Ο αριθμός των ανθρώπων που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας μέσω τακτικών κρατικών προγραμμάτων, που καλύπτει περισσότερους εργαζόμενους, μειώθηκε κατά 538.000 στα περίπου 7,2 εκατ. για την εβδομάδα μέχρι τις 24 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου, αποτυπώνοντας το γεγονός ότι πολλοί απολυμένοι εργαζόμενοι έχουν επαναπροσληφθεί ή βρήκαν αλλού εργασία, και ότι κάποιοι έχουν εξαντλήσει τα κρατικά επιδόματα.

Τα στοιχεία έρχονται μια ημέρα πριν από τα επίσημα για τις θέσεις εργασίας στην αμερικανική οικονομία τον Οκτώβριο, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση 530.000.