Ενεργοποιείται η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε δομές του υπουργείου Τουρισμού

06.11.20 | 15:00

Σε άμεση ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις ΑΣΤΕ, τις Σχολές Ξεναγών και στα ΙΕΚ με αντικείμενο τις τουριστικές σπουδές προχώρησε το υπουργείο Τουρισμού.

Με βάση, πάντοτε, τα επιδημιολογικά δεδομένα, ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας ζήτησε εδώ και αρκετό διάστημα να προχωρήσει η προετοιμασία για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και να ενεργοποιηθεί άμεσα προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους σπουδαστές των δομών εκπαίδευσης του υπουργείου να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους απρόσκοπτα, από το δικό τους χώρο.

Μένουμε Σπίτι, Μένουμε ασφαλείς και συνεχίζουμε τις σπουδές μας, είναι το μήνυμα που στέλνει το Υπουργείο Τουρισμού που είχε εφαρμόσει τη συγκεκριμένη καινοτομία, για πρώτη φορά, κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων τον περασμένο Μάρτιο.

Οι καθηγητές και οι σπουδαστές των δομών τουριστικής εκπαίδευσης του υπουργείου Τουρισμού θα μπορούν να συνεχίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία, μέσα από ένα σύγχρονο και ψηφιακό μαθησιακό περιβάλλον που εγγυάται:

α) την απόλυτη υλοποίηση του προγράμματος σπουδών κάθε εκπαιδευτικής δομής σε πραγματικό χρόνο

β) τη διασφάλιση της υγείας σπουδαστών και καθηγητών

Σε δήλωσή του, ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, επισημαίνει: «Οι συνθήκες επιβάλλουν ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα σε ό,τι κάνουμε. Εδώ και πολύ καιρό είχαμε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα στη συνέχιση των σπουδών όσων φοιτούν στις δομές τουριστικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού. Η τηλεκπαίδευση έχει μπει, πλέον, στη ζωή μας, δεν αποτελεί μία αναγκαστική επιλογή αλλά μία σημαντική καινοτομία. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Microsoft με την οποία συνεργάζεται το Υπουργείο Τουρισμού δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές των ΑΣΤΕ, των Σχολών Ξεναγών και των ΙΕΚ να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματα τους από την ασφάλεια του δικού τους χώρου».

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

 


Σχετικά Άρθρα

Ο αγωγός υδρογόνου Βαρκελώνης-Μασσαλίας θα κοστίσει περίπου 2,5 δισ. ευρώ και θα είναι επιχειρησιακός το 2030

Ο αγωγός υδρογόνου Βαρκελώνης-Μασσαλίας θα κοστίσει περίπου 2,5 δισ. ευρώ και θα είναι επιχειρησιακός το 2030

Το φιλόδοξο πρόγραμμα κατασκευής ενός αγωγού «πράσινου» υδρογόνου ανάμεσα στη Βαρκελώνη και τη Μασσαλία, του H2Med, που ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα στο Αλικάντε της Ισπανίας, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2030 και θα κοστίσει περίπου 2,5 δισεκ. ευρώ, ανακοίνωσαν οι...

Ο Προέδρος ΔΣ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, Γιώργος Ζαββός μίλησε στο «6Ο Συνέδριο Προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας»

Ο Προέδρος ΔΣ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, Γιώργος Ζαββός μίλησε στο «6Ο Συνέδριο Προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας»

Ο κ. Ζαββός επεσήμανε πως «κρίσεις, πόλεμοι και μετασχηματισμοί επηρεάζουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα». Όπως σημείωσε, τις τελευταίες ημέρες η φρενήρης κούρσα για την πρωτοκαθεδρία στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας, των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, προκάλεσε...

ΟΒΙ: Εθνικό ρεκόρ 1.000 αιτήσεων για Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας λίγο πριν κλείσει το 2022

ΟΒΙ: Εθνικό ρεκόρ 1.000 αιτήσεων για Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας λίγο πριν κλείσει το 2022

«Με μια σημαντική επίδοση για την ιστορία του κλείνει το 2022 ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Με την επίτευξη 1.000 αιτήσεων για Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας μέσα σε μια χρονιά». Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση του οργανισμού και επιπλέον αναφέρεται ότι οι 1.000...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Σχόλια

Share This