Την αντίθεσή του στην παροχή πακέτου διάσωσης στις αεροπορικές εταιρείες δήλωσε ο πρόεδρος της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Mail.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση θα έπρεπε να αποφύγει την παροχή βοήθειας στις εταιρείες του κλάδου που πλήττονται από το lockdown, παρά τις εκκλήσεις των ανταγωνιστών για το αντίθετο.

Ο Ο’ Λίρι είπε ότι οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να βασίζονται στα δικά τους ταμειακά αποθέματα και στη στήριξη των μετόχων τους προκειμένου να ξεπεράσουν την πανδημία.

Υποστήριξε μάλιστα, ότι περαιτέρω οικονομική στήριξης είναι περιττή, καθώς η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει σημαντικές περικοπές αεροσκαφών σε βάσεις στο Βέλγιο, την Γερμανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Αυστρία.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο βιομηχανικός οργανισμός που εκπροσωπεί τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της Βρετανίας ζήτησε από το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών ένα «ολοκληρωμένο» πακέτο στήριξης που θα συμπεριλαμβάνει επιχορηγήσεις και δάνεια.

Η Ryanair Holdings ανακοίνωσε το προηγούμενο διάστημα ότι αναμένει οι απώλειες των εσόδων της να διευρυνθούν λόγω των αυξημένων ταξιδιωτικών περιορισμών που ισχύουν σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

ΠΗΓΗ BLOOMBERG

 

Share This