Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θα συμμετάσχει στη διάσκεψη της Δαμασκού

10.11.20

Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θα συμμετάσχει στην διάσκεψη της Δαμασκού που οργανώνεται στις 11 και 12 Νοεμβρίου από την Συρία υπό τη αιγίδα της Μόσχας, διότι δεν πληρούνται οι όροι για την συμμετοχή της, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.
Το συριακό καθεστώς προσκάλεσε  τον Ζοζέπ Μπορέλ και τους υπουργούς Εξωτερικών πολλών χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να συμμετάσχουν στην διάσκεψη με θέμα την επιστροφή των προσφύγων.
«Η Ευρωπαϊκή Ενωση και τα κράτη μέλη της δεν θα συμμετάσχουν», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.
«Ενα τέτοιο γεγονός είναι πρόωρο», εξήγησε ο εκπρόσωπός του. «Οι προτεραιότητες είναι οι εξής: ασφαλείς, οικειοθελείς και αξιοπρεπείς συνθήκες επιστροφής στους τόπους καταγωγής, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και απρόσκοπτη πρόσβαση των προσφύγων στις περιοχές τους στην Συρία», δήλωσε ο Πέτερ Στάνο.
«Οι σημερινές συνθήκες στην Συρία δεν επιτρέπουν την προώθηση ενός οικειοθελούς επαναπατρισμού σε μεγάλη κλίμακα, σε συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας όπως επιτάσσει το διεθνές δίκαιο», τονίζει ο Ζοζέπ Μπορέλ.
«Οι περιορισμένοι επαναπατρισμοί που πραγματοποιούνται  αναδεικνύουν την πληθώρα των εμποδίων και των απειλών που βαρύνουν ακόμη την επιστροφή των εκτοπισμένων και των προσφύγων, ιδιαίτερα η αναγκαστική στράτευση, η κράτηση χωρίς διακρίσεις, οι εξαφανίσεις, οι βασανισμοί, η σωματική και σεξουαλική κακοποίηση, οι διακρίσεις στην πρόσβαση στην στέγη, στην γη και στην ιδιοκτησία, καθώς και η ανεπάρκεια ή η απουσία στοιχειωδών παροχών», εξηγεί ο Ζοζέπ Μπορέλ.
«Επαναλαμβάνουμε την επείγουσα έκκλησή μας προς το καθεστώς και τους εντολείς του να δεσμευθούν πλήρως και καλή τη πίστει στις εργασίες της Συνταγματικής Επιτροπής, καθώς και σε όλα τα άλλα θέματα που μνημονεύονται στην απόφαση 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ειδικότερα την απελευθέρωση των κρατουμένων», καταλήγει ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτό θα είναι το ωράριο των καταστημάτων κατά την διάρκεια των εορτών

Αυτό θα είναι το ωράριο των καταστημάτων κατά την διάρκεια των εορτών

Κατά τη διάρκεια των εορτών τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν ανοικτά τις καθημερινές από τις 9:00 έως τις 21:00 μμ όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ). Επίσης, τα Σάββατα θα είναι...

Το Κίεβο και κυβερνήσεις της Βαλτικής καταφέρονται εναντίον του  Εμανουέλ Μακρόν

Το Κίεβο και κυβερνήσεις της Βαλτικής καταφέρονται εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν

Θύελλα επικρίσεων προκάλεσε η εισήγηση που έκανε ο γάλλος πρόεδρος να ληφθεί υπόψη η ανάγκη της Ρωσίας να λάβει εγγυήσεις για την ασφάλειά της εάν βάλει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία, τόσο από πλευράς Κιέβου όσο και από συμμάχους του στη Βαλτική. Ο Μιχαΐλο...

ΤΖΟΚΕΡ: Οι τυχεροί αριθμοί

ΤΖΟΚΕΡ: Οι τυχεροί αριθμοί

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ: 1, 5, 15, 29, 43 TZΟΚΕΡ: 6  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ                  ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ             ΚΕΡΔΗ 5+1 - ΤΖΑΚ ΠΟΤ 5                                    1         136.586,93 4+1                                 45           2.500,00 4                     ...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Σχόλια

Share This