Την περικοπή 640 θέσεων εργασίας στη Γαλλία σχεδιάζει η Societe Generale, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου εξοικονόμησης πόρων.

Η περικοπή αφορά κυρίως το τμήμα της επενδυτικής τραπεζικής, καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος της SoGen, Φρεντερίκ Ουντεά επιδιώκει να σταματήσει τη διαπραγμάτευση ορισμένων από τα πιο επικίνδυνα δομημένα προϊόντα.

O Oudea προχώρησε τον Αύγουστο σε διοικητική αναδιάρθρωση, αφότου η τράπεζα ανέκαμψε από τις χειρότερες ζημιές της δεκαετίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος επιδιώκει, μεταξύ άλλων, να μειώσει το επενδυτικό ρίσκο και επικεντρώνεται σε πιο απλά επενδυτικά προϊόντα. Παράλληλα επιχειρεί να διατηρήσει την ηγετική θέση της τράπεζας στην αγορά δομημένων προϊόντων.

Το πλάνο της τράπεζας δεν περιλαμβάνει αναγκαστικές περικοπές και αντ’ αυτού θα εστιάσει σε εθελοντικές αποχωρήσεις και αναδιάταξη υπαλλήλων σε νέους ρόλους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η τράπεζα είπε ότι οι περικοπές και η αναδιοργάνωση ορισμένων από τις δραστηριότητές της θα συμβάλουν στο σχέδιό της, που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο και προβλέπει τη μείωση του κόστους κατά 450 εκατ. ευρώ (534 εκατ. δολ.) στο τμήμα κεφαλαιαγορών έως το 2023.

Η τράπεζα ανέκαμψε το τρίτο τρίμηνο παρουσιάζοντας καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη. Τόσο οι μετοχές όσο και οι συναλλαγές τίτλων σταθερής απόδοσης είχαν καλύτερες επιδόσεις από τις αναμενόμενες, αν και η αύξηση υπολείπεται των κερδών άλλων τραπεζών.

 

Share This