Όσοι έχουν καταστεί μακροχρόνια άνεργοι μετά την 1.1.2020 θα λάβουν το επίδομα 400 ευρώ του ΟΑΕΔ, ενώ θα εξαιρεθούν όσοι έχουν λάβει τα 400 ευρώ του Απριλίου.
Όσοι δηλαδή εγγεγραμμένοι άνεργοι απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας και παραμένουν άνεργοι μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης της σχετικής ΚΥΑ και δεν λαμβάνουν επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας θα πάρουν την νέα οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ.

Ειδικότερα σύμφωνα με την γενική γραμματέα Άννα Στρατινάκη οι περίπου 135.000 θα λάβουν την ενίσχυση των 400 ευρώ εφόσον είναι μακροχρόνια άνεργοι από 1.1.2020 ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του DNews θα εξαιρεθούν από την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ όσοι το έλαβαν τον Απρίλιο. Έτσι όσοι άνεργοι έγιναν μακροχρόνια άνεργοι συμπληρώνοντας 12 μήνες μετά την 1η Ιανουαρίου του 2020 είναι δικαιούχοι των 400 ευρώ που θα δώσει ο ΟΑΕΔ.

Επιδοτούνται δηλαδή οι «νέοι» μακροχρόνια άνεργοι του ΟΑΕΔ, δηλαδή όσοι πέρασαν το κατώφλι της μακροχρόνια ανεργίας τον τελευταίο χρόνο και μετά. Η ενίσχυση των 400 ευρώ θα δοθεί σε περίπου 135.000 μακροχρόνια ανέργους και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για επιβεβαίωση ή συμπλήρωση των στοιχείων θα ξεκινήσει άμεσα και παράλληλα θα γίνονται και οι πληρωμές.

Προσοχή δεν θα καταβληθεί η οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ σε: – ανέργους που δεν έχουν πάνω από 12 μήνες ανεργία. – ανέργους που έχουν κάνει κάποιο μεροκάματο κατά την διάρκεια της ανεργίας τους. – σε όσους ανέργους παίρνουν επίδομα ανεργίας. – σε όσους μακροχρόνια ανέργους έχουν ήδη λάβει τα 400 ευρώ του Απριλίου.

Share This