Μειώσεις ενοικίων :Όλα όσα ισχύουν μετά το νέο 2ο lock down

Nov 11, 2020

 Οι ιδιοκτήτες ακινήτων, κατοικιών και επαγγελματικής στέγης, την περίοδο του 1ου lock down είχαν υποχρεωτική μείωση των ενοικίων τους με συμψηφισμό ποσοστού της μείωσης με της οφειλές τους.

Γράφει η Φιλοθέη Μακριδάκη Ειδικός Φοροτεχνικός

Τώρα, στο 2ο lock down η διαδικασία αλλάζει. Πλέον θα γίνεται επιστροφή χρηματικού ποσού στο ΙΒΑΝ του ιδιοκτήτη κατά το 50% της μείωσης που έχει υποστεί. Δηλαδή , ο ιδιοκτήτης είναι να λάβει 100% από ένα μίσθιο, αλλά τελικά λόγο covid λαμβάνει το 60%, από το 40% που δεν του καταβάλλεται από τον ιδιοκτήτη, το 50% θα το λάβει από ο κράτος. Συγκεκριμένα , για τα μισθώματα της περιόδου από Μάρτιο έως Οκτώβριο που μειώθηκαν υποχρεωτικά κατά 40% οι ιδιοκτήτες των ακινήτων δικαιούνται έκπτωση φόρου ίση με το 30% των μη εισπραχθέντων ποσών μισθωμάτων.

Το ποσό της έκπτωσης, αφαιρείται από τις οφειλές του φορολογούμενου έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν στο taxis. Αλλά, για τα ενοίκια του Νοεμβρίου που θα μειωθούν υποχρεωτικά λόγω του 2ου lock down το σύστημα αλλάζει.

Το 50% της απώλειας του ενοικίου θα καταβάλλεται στο ιδιοκτήτη του ακινήτου ως αποζημίωση, χρηματικά και με πίστωση που θα γίνεται στον τραπεζικό του λογαριασμό, ο οποίος θα πρέπει να δηλωθεί στο taxis.

Προσοχή !!! Και αυτόν τον μήνα οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση Covid στο taxis και να δηλώσουν τα μειωμένα ποσά που εισέπραξαν.

Σχετικά Άρθρα

Αυξημένη σύνταξη θα λάβουν 900.000 συνταξιούχοι

Αυξημένη σύνταξη θα λάβουν 900.000 συνταξιούχοι λόγω κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στις 21 με 23 Δεκεμβρίου . Η κατάργηση θα δώσει ετήσια αύξηση στις αποδοχές τους  έως τα 676 ευρώ τον χρόνο για τα υψηλά εισοδήματα. Επί της ουσίας θα απαλλαγούν από την...

Παράταση για την ψηφιακή κάρτα εργασίας;

Παράταση για την ψηφιακή κάρτα εργασίας;

Ανακοινώνεται από το υπουργείο Εργασίας ότι παρατείνεται έως την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την ολοκλήρωση της ψηφιακής απογραφικής διαδικασίας του ωραρίου απασχόλησης, στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, από όλες τις επιχειρήσεις –...

Στην ολομέλεια της Βουλής το ν/σ για την δευτεροβάθμια περίθαλψη

Στην ολομέλεια της Βουλής το ν/σ για την δευτεροβάθμια περίθαλψη

Στην ολομέλεια εισάγεται σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τίτλο "Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση, μισθολογικές ρυθμίσεις για τους ιατρούς και οδοντιάτρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας", μετά την κατά πλειοψηφία, ψήφιση του από την αρμόδια...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Comments

Share This