Στα χνάρια της γειτονικής της Σλοβακίας βαδίζει η Αυστρία η οποία σχεδιάζει να διενεργήσει τεστ σε όλους τους πολίτες εντός του Δεκεμβρίου, όπως είπε ο Αυστριακός Καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Τα τεστ σχεδιάζεται να γίνουν σε δυο περιόδους: η πρώτη πριν λήξει το νέο lockdown στις 6 Δεκεμβρίου και η άλλη ακριβώς πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Όπως είπε ο Κουρτς σε συνέντευξή του, οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα παρουσιαστούν την επόμενη εβδομάδα. Μια ομάδα που μπορεί να εμβολιαστεί με προτεραιότητα είναι οι δάσκαλοι, ανέφερε ο Καγκελάριος.

Στο μεταξύ, η Γερμανία θα πρέπει να ζήσει με «σημαντικούς περιορισμούς» για τουλάχιστον τέσσερις με πέντε μήνες ακόμα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Πέτερ Αλτμάιερ.

Την ίδια ώρα, σε καραντίνα τέθηκε η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, όπως ενημέρωσε η ίδια με post της, καθώς βρέθηκε θετικός ένας συνεργάτης της.

Στην Ελλάδα απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις άνω των 4 ατόμων έως και την Τετάρτη ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου. Όπως σχολιάχει το Bloomberg, δύο κόμματα της αντιπολίτευσης, το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ-25, αντιτίθενται στην απαγόρευση της πραγματοποίησης των καθιερωμένων εορτασμών.

Στις ΗΠΑ, τα περιοριστικά μέτρα εντείνονται, καθώς ξεπέρασε για ακόμα μια φορά τα 100.000 ημερήσια κρούσματα. Η πολιτεία της Καλιφόρνια ανακοίνωσε τα περισσότερα κρούσματα από τον περασμένο Αύγουστο και μια μέρα μετά το Ορεγκον και την Ουάσινγκτον ζήτησε να μπαίνουν σε καραντίνα όλοι ταξιδιώτες.

Πηγή Bloomberg

 

Share This