Μετά τη Σλοβακία και η Αυστρία θα κάνει τεστ σε όλους τους πολίτες

Στα χνάρια της γειτονικής της Σλοβακίας βαδίζει η Αυστρία η οποία σχεδιάζει να διενεργήσει τεστ σε όλους τους πολίτες εντός του Δεκεμβρίου, όπως είπε ο Αυστριακός Καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Τα τεστ σχεδιάζεται να γίνουν σε δυο περιόδους: η πρώτη πριν λήξει το νέο lockdown στις 6 Δεκεμβρίου και η άλλη ακριβώς πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Όπως είπε ο Κουρτς σε συνέντευξή του, οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα παρουσιαστούν την επόμενη εβδομάδα. Μια ομάδα που μπορεί να εμβολιαστεί με προτεραιότητα είναι οι δάσκαλοι, ανέφερε ο Καγκελάριος.

Στο μεταξύ, η Γερμανία θα πρέπει να ζήσει με «σημαντικούς περιορισμούς» για τουλάχιστον τέσσερις με πέντε μήνες ακόμα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Πέτερ Αλτμάιερ.

Την ίδια ώρα, σε καραντίνα τέθηκε η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, όπως ενημέρωσε η ίδια με post της, καθώς βρέθηκε θετικός ένας συνεργάτης της.

Στην Ελλάδα απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις άνω των 4 ατόμων έως και την Τετάρτη ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου. Όπως σχολιάχει το Bloomberg, δύο κόμματα της αντιπολίτευσης, το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ-25, αντιτίθενται στην απαγόρευση της πραγματοποίησης των καθιερωμένων εορτασμών.

Στις ΗΠΑ, τα περιοριστικά μέτρα εντείνονται, καθώς ξεπέρασε για ακόμα μια φορά τα 100.000 ημερήσια κρούσματα. Η πολιτεία της Καλιφόρνια ανακοίνωσε τα περισσότερα κρούσματα από τον περασμένο Αύγουστο και μια μέρα μετά το Ορεγκον και την Ουάσινγκτον ζήτησε να μπαίνουν σε καραντίνα όλοι ταξιδιώτες.

Πηγή Bloomberg