ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
Αθήνα 15/11/2020

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
Με την παρούσα θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες, τις δικές μου αλλά και όλης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου μας προς τα στελέχη της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ, της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, προς τα μέλη της ΟΔΕ του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και προς τον πάροχο υποστήριξης του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ 01 SOLUTIONS, για την άρτια συνεργασία μας, τον επαγγελματισμό και άριστο τεχνοκρατισμό τους καθώς και για την με αυταπάρνηση υποστήριξη αυτής της πολύ δύσκολης προσπάθειας που καταβάλλουμε μήνες τώρα για την στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα της χώρας, για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του COVID-19.

Με την παρούσα, ευχαριστούμε επίσης, όλοι εμείς, τους ΛΟΓΙΣΤΕΣ όλης της χώρας, που παρά τις δύσκολες συνθήκες, στηρίζουν αγόγγυστα αυτήν την προσπάθεια, εγγυώμενοι από την πλευρά τους, με τη αδιάλειπτη εργασία τους, το άρτιο και συνεπές αποτέλεσμα.

ΜΕ ΤΙΜΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

ΑΝΝΑ ΣΤΡΑΤΙΝΑΚΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ*
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ -ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ Ή ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΒΑΣΕΙ ΚΑΔ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2020

Δεδομένου ότι υπάρχουν διαφορετικές ημερομηνίες έναρξης στην επιβολή των έκτακτων περιοριστικών μέτρων:

1. Ανά επιδημιολογικό επίπεδο, ή

2. ανά περιφερειακή ενότητα, ή

3. ανά την επικράτεια για τον μήνα Νοέμβριο

Ειδικότερες περιπτώσεις:

1) Οι δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής τα οποία κλείνουν με εντολή δημόσιας αρχής στις 9/11/2020.

2) Ο ΚΑΔ 85.10 κλείνει με εντολή δημόσιας αρχής στις 16/11/2020.

3) Ο ΚΑΔ 85.20 πλήττεται, με ημερομηνία έναρξης στις 16/11/2020.

Σημειώνεται ότι μπορούν να υποβληθούν περισσότερες δηλώσεις ανά περίπτωση κλειστών και πληττόμενων, ώστε να συμφωνούν οι περιφερειακές ενότητες και οι ημερομηνίες έναρξης της κάθε περίπτωσης.

Επίσης, για κάθε εργαζόμενο, σε δύο ή παραπάνω εργοδότες, η αποζημίωση ειδικού σκοπού που θα λάβει υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των ημερών αναστολής του (το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μια φορά και δεν αθροίζεται) και ως ποσό αναφοράς λογίζεται το ποσό των 800 ευρώ που αντιστοιχούν σε 30 ημέρες.

Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/51502/erganh-odhgies-gia-thn-ypobolh-dhlwsewn-anastolwn-gia-ton-mhna-noembrio-2020

 

Share This