Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Πομπέο έφθασε στο Παρίσι με τη σύζυγο από την Παρασκευή, χωρίς όμως να έχει προκαθορισμένο πρόγραμμα για το Σαββατοκύριακο. Σήμερα όμως είναι προγραμματισμένες συναντήσεις με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον ομόλογό του υπουργό Εξωτερικών Ζαν Υβ λε Ντριάν.

Συναντήσεις μακριά από κάμερες, ενώ οι Γάλλοι υπογραμμίζουν ότι αποδέχθηκαν την επίσκεψη ύστερα από αίτημα “του ίδιου του Πομπέο” και “σε πλήρη διαφάνεια με την ομάδα του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν”.

“Απλή εθιμοτυπική επίσκεψη”
Ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν από τους πρώτους ηγέτες που συνεχάρησαν τον Μπάιντεν, και μίλησε μαζί του στο τηλέφωνο. Από τη μεριά του ο Μάικ Πομπέο, πριν πάρει το αεροπλάνο, δεν δίστασε να δηλώσει ότι “θα υπάρξει μια ομαλή μετάβαση σε μια δεύτερη κυβέρνηση Τραμπ”.

“Απλή εθιμοτυπική επίσκεψη”, δηλώνουν από την προεδρία, με ΝΑΤΟ και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο μενού. Ο Λε Ντιαν όμως προειδοποίησε ότι “θα αντιταχθεί στον Πομπέο για την επιτάχυνση της απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από Αφγανιστάν και Ιράκ που προβλέπει ο Τραμπ πριν από τις 20 Ιανουαρίου 2021.

Πηγή: Deutsche Welle

Share This