Επίθεση βομβστή αυτοκτονίας σε εστιατόριο στη Σομαλία – Έξι νεκροί

17.11.20 | 17:00

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου όταν βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σε ένα εστιατόριο κοντά σε αστυνομική ακαδημία, δήλωσαν εκπρόσωπος της αστυνομίας και αυτόπτης μάρτυρας.

Δεν είναι σαφές ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

“Έκρηξη σημειώθηκε σε εστιατόριο κοντά στο School Policio (αστυνομική ακαδημία)”, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Σαντίκ Άλι σε μήνυμα στο WhatsApp προς τους δημοσιογράφους, λίγο μετά την έκρηξη.

Αργότερα δήλωσε στο Ρόιτερς πως έξι άνθρωποι, περιλαμβανομένου του δράστη, σκοτώθηκαν κατά την επίθεση.

Αυτόπτης μάρτυρας, ο καταστηματάρχης Μοχάμεντ Άλι, δήλωσε στο Ρόιτερς πως η αστυνομία άνοιξε πυρ μετά την έκρηξη.

Είπε πως μπορεί να δει τεράστια σύννεφα καπνού να υψώνονται πάνω από το εστιατόριο και ασθενοφόρα να προσπαθούν να φθάσουν στο σημείο, στον τομέα Χάμαρ Τζάτζαμπ της πόλης, κοντά στο λιμάνι του Μογκαντίσου.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας, ο Μοχαμούντ Άχμεντ, δήλωσε στο Ρόιτερς πως η ισχυρή βροχή είχε αναγκάσει τον κόσμο να καταφύγει στο εστιατόριο.

“Καθώς έπινα το τσάι μου και κοιτούσα κάτω, ακούστηκε μια έκρηξη. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι συνέβη”, είπε. Τραυματίστηκε στα πόδια, τα χέρια και το κεφάλι από θραύσματα και η έκρηξη του προκάλεσε επίσης διάσειση όπως είπε.

Η συνδεόμενη με την Αλ Κάιντα ισλαμιστική οργάνωση αλ Σαμπάαμπ πραγματοποιεί συχνά βομβιστικές επιθέσεις στη Μογκαντίσου και αλλού στη Σομαλία στο πλαίσιο της εκστρατείας της για ανατροπή της κεντρικής κυβέρνησης.

Η οργάνωση θέλει να εγκαθιδρύσει τη δική της διακυβέρνηση στη χώρα αυτή στο Κέρας της Αφρικής, στη βάση της δικής της αυστηρής ερμηνείας του ισλαμικού νόμου της σαρία.


Σχετικά Άρθρα

Ενεργειακή κρίση: ενίσχυση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Ενεργειακή κρίση: ενίσχυση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν και θα ψηφίσουν τη νέα νομοθεσία για την επιτάχυνση της χορήγησης αδειών για νέους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής ΑΠΕ, π.χ. φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες. Οι νέοι κανόνες προβλέπουν τη μείωση της μέγιστης διάρκειας της διαδικασίας έγκρισης...

Χρ. Σταϊκούρας: Παρουσίαση αναπτυξιακής στρατηγικής στους διεθνείς επενδυτές

Χρ. Σταϊκούρας: Παρουσίαση αναπτυξιακής στρατηγικής στους διεθνείς επενδυτές

Για την αναπτυξιακή οικονομική πολιτική και τους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο Ετήσιο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο της Capital Link που πραγματοποιείται την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με το...

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: ”Δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια η νησίδα του Έβρου όπου βρέθηκαν παράνομοι μετανάστες”

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: ”Δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια η νησίδα του Έβρου όπου βρέθηκαν παράνομοι μετανάστες”

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με παράνομους μετανάστες που βρίσκονται σε νησίδα του Έβρου, η οποία δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΕΛΑΣ ειδοποιήθηκε χθες (8/12) το πρωί από τη ΜΚΟ «Watch the Med» για...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Σχόλια

Share This