Κορονοϊός: Η Pfizer ξεκίνησε πιλοτικό πρόγραμμα παράδοσης για το εμβόλιο σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ

Η Pfizer ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα παράδοσης για το πειραματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς η φαρμακευτική εταιρεία επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις διανομής που απαιτούν τη μεταφορά των εμβολίων σε εξαιρετικά κρύες συνθήκες.

Το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο αποδείχθηκε ότι είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό με βάση τα αρχικά δεδομένα, πρέπει να αποστέλλεται και να αποθηκεύεται στους -70 βαθμούς Κελσίου.

“Είμαστε αισιόδοξοι ότι τα αποτελέσματα αυτού του πιλοτικού προγράμματος παράδοσης  εμβολίων θα χρησιμεύσουν ως πρότυπο για άλλες πολιτείες των ΗΠΑ και διεθνείς κυβερνήσεις, καθώς προετοιμάζονται να εφαρμόσουν αποτελεσματικά προγράμματα εμβολίων COVID-19”, ανέφερε η Pfizer σύμφωνα με το Reuters. Η εταιρεία επέλεξε για το πιλοτικό πρόγραμμα τις πολιτείες Rhode Island, Texas, New Mexico, και Tennessee.

Η Pfizer αναμένει να έχει αρκετά δεδομένα για την ασφάλεια του εμβολίου από τις τρέχουσες δοκιμές μεγάλης κλίμακας έως την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, προτού υποβάλει αίτηση για άδεια έκτακτης χρήσης.