Ευρωζώνη: Αρνητικός για τρίτο τρίμηνο ο πληθωρισμός

18.11.20

Αρνητικός για τρίτο συνεχόμενο μήνα ήταν ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο, και διαμορφώθηκε σε χαμηλό τεσσάρων ετών, καθώς οι τιμές ενέργειας ήταν 8% χαμηλότερες από το προηγούμενο έτος.

Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 0,2% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο και υποχώρησε 0,3% σε ετήσια βάση, ενώ με το ίδιο ποσοστό υποχώρησε και τον Σεπτέμβριο.

Οι τιμές τροφίμων, αλκοόλ και καπνού πρόσθεσαν 0,38% στον τελικό πληθωρισμό, τόνισε η Eurostat, και οι υπηρεσίες πρόσθεσαν επιπλέον 0,19%.

Αλλά η πτώση 8,2% σε ετήσια βάση των ενεργειακών τιμών, αφαίρεσε 0,81% από το τελικό αποτέλεσμα.

Τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά επίσης μείωσαν τον πληθωρισμό κατά 0,03% μονάδες.

Χωρίς τις τιμές της ενέργειας και των φρέσκων τροφίμων, οι τιμές σημείωσαν άνοδο 0,1% σε μηνιαία βάση και 0,4% σε ετήσια βάση.

Σε όλη την ευρωζώνη, ο υψηλότερος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,6% στη Σλοβακία, στο 1,2% στην Ολλανδία και στο 1,1% στην Αυστρία.

Η μεγαλύτερη πτώση (2%) διαμορφώθηκε στην Ελλάδα, και ακολουθεί η Εσθονία (-1,7%) και η Ιρλανδία (-1,5%).

 

Σχετικά Άρθρα

Ποια μέτρα επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την ενίσχυση των αλιέων;

Ποια μέτρα επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την ενίσχυση των αλιέων;

«Με σχέδιο εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Θάλασσας 2021-2027 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. «Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 519,64 εκατ. ευρώ. Η...

Αυτό θα είναι το ωράριο των καταστημάτων κατά την διάρκεια των εορτών

Αυτό θα είναι το ωράριο των καταστημάτων κατά την διάρκεια των εορτών

Κατά τη διάρκεια των εορτών τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν ανοικτά τις καθημερινές από τις 9:00 έως τις 21:00 μμ όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ). Επίσης, τα Σάββατα θα είναι...

Το Κίεβο και κυβερνήσεις της Βαλτικής καταφέρονται εναντίον του  Εμανουέλ Μακρόν

Το Κίεβο και κυβερνήσεις της Βαλτικής καταφέρονται εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν

Θύελλα επικρίσεων προκάλεσε η εισήγηση που έκανε ο γάλλος πρόεδρος να ληφθεί υπόψη η ανάγκη της Ρωσίας να λάβει εγγυήσεις για την ασφάλειά της εάν βάλει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία, τόσο από πλευράς Κιέβου όσο και από συμμάχους του στη Βαλτική. Ο Μιχαΐλο...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Σχόλια

Share This