Μελέτη της Οξφόρδης επιβεβαιώνει ότι το εμβόλιο της AstraZeneca έχει ανοσολογική απόκριση σε ηλικιωμένους

19.11.20

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης επιβεβαίωσε ότι το εμβόλιο Covid-19 που αναπτύσσει με την AstraZeneca Plc παρήγαγε ισχυρή ανοσολογική απόκριση έναντι του ιού SARS-CoV-2 σε ηλικιωμένους. Αυτό έδειξαν τα στοιχεία πρωιμης μελέτης με αναμενόμενα ευρήματα από την τελική φάση των δοκιμών που αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες.

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη στο ιατρικό περιοδικό The Lancet, ρίχνουν περισσότερο φως στα προκαταρκτικά στοιχεία για καλή ανοσοαπόκριση σε ηλικιωμένους, οι οποίοι διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο από την ασθένεια.

Οι ερευνητές εξακολουθούν να περιμένουν τα αποτελέσματα των δοκιμών της τελικής φάσης που θα δείξουν εάν το εμβόλιο Astra-Oxford μπορεί να ανταποκριθεί στα υψηλά ποσοστά επιτυχίας που έθεσαν πρώτες οι Pfizer Inc. και Moderna Inc.
Η Pfizer, σε συνεργασία με τη BioNTech SE της Γερμανίας, ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο Covid ήταν 95% αποτελεσματικό, ανοίγοντας το δρόμο για την εταιρεία να υποβάλει αίτηση για άδεια κυκλοφορίας στις αμερικανικές αρχές. Και το εμβόλιο της Moderna φαίνεται εξίσου αποτελεσματικό.

Τα αποτελέσματα της μελέτης φάσης 2 της Οξφόρδης δείχνουν ότι το εμβόλιο παράγει παρόμοια ανοσολογική απόκριση σε ηλικιωμένους και νέους ενήλικες. Στη μελέτη συμμετείχαν 560 ενήλικες, εκ των οποίων οι 240 ήταν ηλικίας άνω των 70 ετών.

ΠΗΓΗ BLOOMBERG

 

Σχετικά Άρθρα

Το Κίεβο και κυβερνήσεις της Βαλτικής καταφέρονται εναντίον του  Εμανουέλ Μακρόν

Το Κίεβο και κυβερνήσεις της Βαλτικής καταφέρονται εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν

Θύελλα επικρίσεων προκάλεσε η εισήγηση που έκανε ο γάλλος πρόεδρος να ληφθεί υπόψη η ανάγκη της Ρωσίας να λάβει εγγυήσεις για την ασφάλειά της εάν βάλει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία, τόσο από πλευράς Κιέβου όσο και από συμμάχους του στη Βαλτική. Ο Μιχαΐλο...

ΤΖΟΚΕΡ: Οι τυχεροί αριθμοί

ΤΖΟΚΕΡ: Οι τυχεροί αριθμοί

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ: 1, 5, 15, 29, 43 TZΟΚΕΡ: 6  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ                  ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ             ΚΕΡΔΗ 5+1 - ΤΖΑΚ ΠΟΤ 5                                    1         136.586,93 4+1                                 45           2.500,00 4                     ...

Ποδόσφαιρο-Μουντιάλ 2022: Αποτελέσματα στην Φάση των 16

Ποδόσφαιρο-Μουντιάλ 2022: Αποτελέσματα στην Φάση των 16

Τα αποτελέσματα στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ: Σάββατο 3/12: Ολλανδία–ΗΠΑ 3-1 και  Αργεντινή–Αυστραλία 2-1 Κυριακή 4/12: Γαλλία–Πολωνία 3-1 και Αγγλία–Σενεγάλη 3-0 Επόμενός στον επόμενο γύρο θα συναντηθούν Ολλανδία-Αργεντινή και Γαλλία Αγγλία...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Σχόλια

Share This