Για την ίδρυση ενός ρωσοτουρκικού κέντρου ελέγχου κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ συζήτησαν μεταξύ άλλων χθες σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου όπως γράφει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

“Οι ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το έργο για τη δημιουργία ενός κέντρου ελέγχου της κατάπαυσης του πυρός και των εχθροπραξιών στη ζώνη των συγκρούσεων”, ανέφερε το Κρεμλίνο, προσθέτοντας ότι η συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία από την τουρκική πλευρά.

Υπενθυμίζεται ότι το μνημόνιο για την ίδρυση κέντρου ελέγχου κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ υπεγράφη στις 11 Νοεμβρίου μεταξύ των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών.

Το γραφείο του Τούρκου ηγέτη ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Πούτιν, ο Ερντογάν “εξέφρασε την ελπίδα ότι ένα κοινό κέντρο, που θα δημιουργηθεί από κοινούί με τη Ρωσία, προκειμένου να παρακολουθεί την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός, θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές του στο συντομότερο δυνατό στο πλαίσιο της προσπάθειας επίλυσης του ζητήματος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και θα διασφαλίσει τη σταθερότητα στην περιοχή σε μόνιμη βάση”.

 

Share This