Νέα εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο στη ΧΑΝΘ

Νέα εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στη ΧΑΝΘ, μετά τη μεγάλη προσέλευση εθελοντών στις 21 Νοεμβρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε εκείνη την αιμοδοσία καταγράφηκαν 154 συμμετοχές εθελοντών αιμοδοτών, 75 εθελοντικές συμμετοχές με προγραμματισμένο ραντεβού, 50 φιάλες αίματος και 24 νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Η δράση του ερχόμενου Σαββάτου θα γίνει από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι, με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, σε προκαθορισμένα ραντεβού, όπως ορίζεται η διαδικασία με την εποπτεία του κέντρου αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=DQSIkWdsW0yxEjajBLZtrQAAAAAAAAAAAAO__TLosXdUOUFGV0hRTUVDTjlDQktTSE1YQ1REV1pDVC4u

Η αιμοδοσία τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενώ την υποστηρίζουν 16 κοινωνικοί φορείς: Χ.Α.Ν.Θ., Πηγή Ζωής, Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, Αχτίδα, ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), Θερμαΐδες, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αγροτική Παιδική Φωλιά ΒΕ, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Γυναίκες Χωρίς Σύνορα, Εταιρεία Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών – Κέντρο UNESCO, Bloode, Συζωή, ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Θεσσαλονίκης, Σύλλογος “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”.

Στη περίπτωση πολλών δηλώσεων θα πραγματοποιηθεί και νέα αιμοδοσία στις 5 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι η Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε, καθώς και αυτή που θα ακολουθήσει, είναι αφιερωμένες στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Πηγή Ζωής» που προσφέρει αίμα σε ανθρώπους που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία. Κατά τη διάρκεια των εξορμήσεων μέλη του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας” ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους και καταγράφουν τους εθελοντές αιμοδότες που θέλουν να γίνουν και εθελοντές δότες μυελού των οστών.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ