Τηλεδιάσκεψη του ΥΜΑΘ Θ.Καράογλου για την πανδημία στην Πέλλα

Τηλεδιάσκεψη με τους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς της Πέλλας είχε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του με σκοπό την αποτίμηση των συνεπειών της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα. Ο υφυπουργός ενημερώθηκε για τα κρούσματα που καταγράφονται στην περιοχή και τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην τοπική οικονομία, ενώ τού τέθηκε υπόψη το αίτημα για εντατικοποίηση των ελέγχων.

Ο κ. Καράογλου τόνισε πως η επιδίωξη είναι ο εντοπισμός και η καταγραφή των ζητημάτων στα οποία το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) μπορεί να συνδράμει συντονιστικά και καταλυτικά στην επίλυσή τους. «Είναι ώρα ανασύνταξης. Ο κορονοϊός είναι εδώ, είναι ισχυρός και αποδεικνύει καθημερινά πως είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος και θανατηφόρος», δήλωσε.

Αναφερόμενος στη σταθεροποίηση των κρουσμάτων Covid-19 τα τελευταία 24ωρα στη Βόρεια Ελλάδα επισήμανε πως είναι μια θετική ένδειξη, η οποία δεν πρέπει να μας παρασύρει ούτε να γεννά αισθήματα εφησυχασμού, σημειώνοντας πως η ατομική ευθύνη είναι καθοριστική για την επιτυχία των μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

«Τώρα χρειάζεται μεγαλύτερη ευθύνη από όλους μας», υπογράμμισε και συνέχισε: «Πρώτον για να πετύχουμε την επιπέδωση της καμπύλης και δεύτερον για να δώσουμε το χρόνο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας να αποσυμφορηθεί. Είμαστε σε πόλεμο… Και σε αυτήν την εθνική προσπάθεια οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι με ενότητα και αλληλεγγύη. Στην πρώτη φάση της πανδημίας η πατρίδα μας αποτέλεσε θετικό πρότυπο για όλη την Ευρώπη.

»Με πειθαρχημένη εφαρμογή των μέτρων θα τα καταφέρουμε και πάλι. Δική μας ευθύνη είναι να πούμε όχι στη διασπορά του ιού λέγοντας ταυτόχρονα όχι στη διασπορά της… συνωμοσιολογίας και της μικροκομματικής αντιπαράθεσης. Δεν νοείται να γίνεται πολιτική σπέκουλα με την σοβαρότερη παγκόσμια υγειονομική κρίση του αιώνα.

»Η Πολιτεία στέκεται στο πλευρό όλων των Ελλήνων βασιζόμενη στις δυνάμεις της εθνικής μας οικονομίας που αντέχει χάρη στη συνετή πολιτική που εφαρμόζουμε και θα συνεχίσει να το κάνει, διότι η εφαρμογή των μέτρων ενίσχυσης είναι μια δυναμική διαδικασία ώστε να συμπεριλάβει κάθε εργαζόμενο και επιχείρηση που βιώνει τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης. Απέναντι στην πανδημία δεν θα μείνει κανείς απροστάτευτος».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ