Η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να καταλήξουν σε μια εμπορική συμφωνία για το Brexit και η μορφή ενός τέτοιου συμφώνου είναι ξεκάθαρη αλλά το Λονδίνο δεν θα την προσυπογράψει με οποιοδήποτε κόστος, δήλωσε ο υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον.

Πέντε μόλις εβδομάδες πριν από την οριστική έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την τροχιά της ΕΕ, οι δύο πλευρές προσπαθούν να καταλήξουν σε μια εμπορική συμφωνία που θα επιτρέψει να αποφευχθεί ένα ταραχώδες φινάλε στην πενταετή κρίση του Brexit.

“Με μια εποικοδομητική στάση και καλή πίστη από όλες τις πλευρές μπορούμε να τα καταφέρουμε”, δήλωσε ο Σουνάκ στο δίκτυο Sky. “Είναι σαφές ποια είναι η μορφή αυτής της συμφωνίας”.

“Είναι προτιμότερο” να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, δήλωσε ο Σουνάκ, στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC. “Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πιεστούμε για μια συμφωνία με κάθε κόστος, δεν είναι αυτό το σωστό”.

Αξιωματούχος που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις δήλωσε ότι μια συμφωνία είναι δυνατή αλλά όχι πιθανή πριν από το σαββατοκύριακο. Διπλωμάτης της ΕΕ δήλωσε ότι είναι πιθανότερο η συμφωνία να έρθει την επόμενη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Share This