Τουλάχιστον 19 ξένοι μαχητές από μια πολιτοφυλακή που πρόσκειται στο Ιράν σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο θέσεις της σε εμπόλεμες περιοχές της ανατολικής Συρίας, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι βομβαρδισμοί εξαπολύθηκαν σήμερα νωρίς το πρωί στα περίχωρα της πόλης Μπουκαμάλ, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, και πραγματοποιήθηκαν “πιθανώς” από ισραηλινά αεροσκάφη, σύμφωνα με την ΜΚΟ.

Οι μαχητές που σκοτώθηκαν είναι “πακιστανικής ιθαγένειας”, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Αυτή είναι η τρίτη επιδρομή παρόμοιου τύπου που αποδίδεται σε λιγότερο από μία εβδομάδα από το Παρατηρητήριο στο εβραϊκό κράτος, το οποίο σπάνια επιβεβαιώνει τους βομβαρδισμούς που εξαπολύει στη Συρία.

Οι επιδρομές στόχευσαν μια πόλη κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα εναντίον δυνάμεων του συριακού καθεστώτος, αλλά και εναντίον συμμάχων της Δαμασκού, του Ιράν και της λιβανέζικης Χεζμπολάχ.

Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ ζήτησε αυτήν την εβδομάδα με επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ “άμεση δράση για απόσυρση ιρανικών δυνάμεων από το συριακό έδαφος”.

Τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, οκτώ φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν σε αεροπορικά πλήγματα κοντά στη Δαμασκό, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Το Σάββατο, κοντά στην Μπουκαμάλ, βομβαρδισμοί που αποδίδονται στο Ισραήλ σκότωσαν “οκτώ Ιρακινούς και έξι Αφγανούς” μέλη πολιτοφυλακών που πρόσκεινται στο Ιράν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share This