Συρία: Τουλάχιστον 19 φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές που αποδίδονται στο Ισραήλ

Nov 26, 2020

Τουλάχιστον 19 ξένοι μαχητές από μια πολιτοφυλακή που πρόσκειται στο Ιράν σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο θέσεις της σε εμπόλεμες περιοχές της ανατολικής Συρίας, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι βομβαρδισμοί εξαπολύθηκαν σήμερα νωρίς το πρωί στα περίχωρα της πόλης Μπουκαμάλ, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, και πραγματοποιήθηκαν “πιθανώς” από ισραηλινά αεροσκάφη, σύμφωνα με την ΜΚΟ.

Οι μαχητές που σκοτώθηκαν είναι “πακιστανικής ιθαγένειας”, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Αυτή είναι η τρίτη επιδρομή παρόμοιου τύπου που αποδίδεται σε λιγότερο από μία εβδομάδα από το Παρατηρητήριο στο εβραϊκό κράτος, το οποίο σπάνια επιβεβαιώνει τους βομβαρδισμούς που εξαπολύει στη Συρία.

Οι επιδρομές στόχευσαν μια πόλη κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα εναντίον δυνάμεων του συριακού καθεστώτος, αλλά και εναντίον συμμάχων της Δαμασκού, του Ιράν και της λιβανέζικης Χεζμπολάχ.

Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ ζήτησε αυτήν την εβδομάδα με επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ “άμεση δράση για απόσυρση ιρανικών δυνάμεων από το συριακό έδαφος”.

Τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, οκτώ φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν σε αεροπορικά πλήγματα κοντά στη Δαμασκό, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Το Σάββατο, κοντά στην Μπουκαμάλ, βομβαρδισμοί που αποδίδονται στο Ισραήλ σκότωσαν “οκτώ Ιρακινούς και έξι Αφγανούς” μέλη πολιτοφυλακών που πρόσκεινται στο Ιράν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Στην ολομέλεια της Βουλής το ν/σ για την δευτεροβάθμια περίθαλψη

Στην ολομέλεια της Βουλής το ν/σ για την δευτεροβάθμια περίθαλψη

Στην ολομέλεια εισάγεται σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τίτλο "Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση, μισθολογικές ρυθμίσεις για τους ιατρούς και οδοντιάτρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας", μετά την κατά πλειοψηφία, ψήφιση του από την αρμόδια...

ΕΥΔΑΠ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΕΥΔΑΠ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Η ΕΥΔΑΠ ανακοινώνει ότι, λόγω έκτακτων τεχνικών εργασιών σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης, θα σημειωθεί πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής του νερού στην ευρύτερη περιοχή του Πανοράματος Γαλατσίου. Διάρκεια: από ώρα 08:00 της Πέμπτης 1...

Νέοι κανόνες από την Ε.Ε για την ασφάλεια των προϊόντων

Νέοι κανόνες από την Ε.Ε για την ασφάλεια των προϊόντων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει ικανοποιημένη για την προσωρινή πολιτική συμφωνία που επετεύχθη χθες μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου επί των βασικών στοιχείων του κανονισμού για τη γενική ασφάλεια των προϊόντων. Όλα αυτά έπειτα από υποβολή σχετικής...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Comments

Share This