Covid-19: Ολοένα και πιθανότερο το «φως στην άκρη του τούνελ» για τη Φον ντερ Λάιεν

Nov 27, 2020

      “Ολοένα και πιο πιθανή” βλέπει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να γίνεται η προοπτική για “φως στην άκρη του τούνελ μέχρι το καλοκαίρι του 2021”, την οποία, όπως είπε,  διατύπωσε κατά τη συνομιλία τους το μεσημέρι, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.
Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η ίδια, επισημαίνοντας πως υπάρχει τώρα ακόμη μία δύσκολη φάση, αλλά “έχουμε τώρα φως στην άκρη του τούνελ, γνωρίζουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε τον ιό”, ανακοίνωσε  ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει στη διάθεσή της περίπου δύο δισεκατομμύρια  δόσεις των εμβολίων κατά του κορονοϊού και πως ελπίζει ότι πιθανόν οι πρώτοι εμβολιασμοί θα μπορούσαν να  ξεκινήσουν μέσα στον Δεκέμβριο.
Όπως σημείωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  αυτό σημαίνει  ότι με τα εμβόλια της ΕΕ  μπορούν να  εμβολιαστούν 700 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή και  στα Δυτικά Βαλκάνια και στην Αφρική, ενώ η Αυστρία θα λάβει το 2% των  δόσεων των εμβολίων της ΕΕ, “περισσότερο, από όσα η Αυστρία πιθανώς θα χρειαστεί”.
Από την πλευρά του, ο Αυστριακός καγκελάριος τόνισε ότι στόχος  στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού είναι να μπορέσει να επανέλθει η Αυστρία μέχρι το καλοκαίρι του 2021 στην κανονικότητα, και υπογράμμισε το γεγονός ότι και στα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια πρόκειται να διενεργηθούν πριν από τα Χριστούγεννα μαζικά τεστ, “γρηγορότερα από το αναμενόμενο”.
Από τους εμβολιασμούς, ο ίδιος αναμένει, όπως σημείωσε, από μήνα σε μήνα βήματα προς περισσότερη “κανονικότητα”, με την ελπίδα ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί ένα τόσο μεγάλο τμήμα  του πληθυσμού,  έτσι  ώστε “να κηρύξουμε ως τελειωμένη την πανδημία και ότι νικήσαμε τον ιό”.
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς ευχαρίστησε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις προσπάθειές της στη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού, υπογραμμίζοντας πως όλη η διαδικασία είναι γρήγορη και καλή.
Ο  ίδιος ελπίζει ότι στην Αυστρία ήδη τον Ιανουάριο θα μπορούν να εμβολιαστούν οι πρώτες ομάδες του πληθυσμού, οι οποίες, όπως  ανέφερε, θα είναι υγειονομικό προσωπικό και προσωπικό δομών φροντίδας, καθώς επίσης ηλικιωμένοι και ιδιαίτερα ευάλωτοι άνθρωποι.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο  Αυστριακός καγκελάριος  ήταν ο πρώτος ο οποίος ήδη τον περασμένο Αύγουστο είχε κάνει λόγο για “φως στην άκρη του τούνελ” και για το ότι “είναι πιθανό η κρίση να περάσει γρηγορότερα απ’ ό, τι αρχικά προέβλεπαν πολλοί ειδικοί, και σήμερα φαίνεται ότι είναι πιθανό να επιστρέψουμε στη συνήθη κανονικότητά μας το καλοκαίρι του 2021”.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Σχετικά Άρθρα

ΕΥΔΑΠ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΕΥΔΑΠ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Η ΕΥΔΑΠ ανακοινώνει ότι, λόγω έκτακτων τεχνικών εργασιών σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης, θα σημειωθεί πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής του νερού στην ευρύτερη περιοχή του Πανοράματος Γαλατσίου. Διάρκεια: από ώρα 08:00 της Πέμπτης 1...

Κώστας Καραμανλής: Δημοπρατούμε τρία ακόμη μεγάλα έργα στην Αττική μέσα στο 2022, τον Προαστιακό Δυτικής Αττικής, την επέκταση του Μετρό προς Ίλιον και τη Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω

Κώστας Καραμανλής: Δημοπρατούμε τρία ακόμη μεγάλα έργα στην Αττική μέσα στο 2022, τον Προαστιακό Δυτικής Αττικής, την επέκταση του Μετρό προς Ίλιον και τη Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω

Για τα νέα μεγάλα έργα, που θα προκηρυχθούν μέχρι το τέλος του έτους, τα διόδια στην Αττική Οδό και τις αλλαγές στον ΚΟΚ, μίλησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 FM και στον κ. Δημήτρη Οικονόμου και τον κ. Άκη...

Τράπεζα Πειραιώς : Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων Στην Ελλάδα & Τον Κόσμο

Τράπεζα Πειραιώς : Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων Στην Ελλάδα & Τον Κόσμο

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ H Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ αναθεώρησαν προς τα πάνω τις εκτιμήσειςτους για την πορεία της οικονομίας το 2022 στο 6,0% και 5,2% αντίστοιχα,αναμένοντας μικρότερη της αρχικά αναμενόμενης ανάπτυξης...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Comments

Share This