Η Μόσχα καταδικάζει κατηγορηματικά τη δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα

Η Μόσχα καταδικάζει κατηγορηματικά την δολοφονία του πυρηνικού φυσικού Μοχσέν Φαχριζαντέχ στο Ιράν, η οποία στοχεύει στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την δολοφονίας στις 27 Νοεμβρίου στο Ιράν του επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ. Εκφράζουμε την σοβαρή μας ανησυχία σε σχέση με τον προκλητικό χαρακτήρα αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας, που στοχεύει καθαρά στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης και την δημιουργία διένεξης στην περιοχή» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται «θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για την πράξη του σε όποιον και αν βρίσκονταν πίσω από την δολοφονία και προσπάθησε να την χρησιμοποιήσει για να εξυπηρετήσει δικά του πολιτικά συμφέροντα».

«Καλούμε όλες τις πλευρές να μην προβούν σε ενέργειες που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν την ένταση», αναφέρεται τέλος στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.