Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έστειλε την Τρίτη το πιο ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα αγωνιστεί ξανά για την προεδρία το 2024, λέγοντας στους παρευρισκόμενους στο χριστουγεννιάτικο πάρτι του Λευκού Οίκου ότι εάν οι προσπάθειές του να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020 αποτύχουν, θα επιστρέψει σε τέσσερα χρόνια.

Βασικά γεγονότα

-“Ήταν τέσσερα φανταστικά χρόνια”, φαίνεται να λέει ο Τραμπ σε μια μεγάλη ομάδα οπαδών – οι περισσότεροι από τους οποίους δεν φορούσαν μάσκα – σε βίντεο στο Facebook Live που τραβήχτηκε από την Pam Pollard, μέλος της επιτροπής RNC από την Οκλαχόμα.

-Ο Τραμπ επανέλαβε τους αβάσιμους ισχυρισμούς του για απάτη των ψηφοφόρων, αποκαλώντας τις εκλογές “νοθευμένες”, μεταφέροντας όσα ακούγονται σχετικά με την ακεραιότητα των εκλογών στο Μίσιγκαν και σε άλλες βασικές πολιτείες  και αναπαράγοντας μια συνωμοσία που έχει καταρριφθεί για φορτηγά που παρέδωσαν πλαστές ψήφους.

“Προσπαθούμε να πετύχουμε άλλη μια τετραετία”, είπε ο Τραμπ για τις σε μεγάλο βαθμό ανεπιτυχείς νομικές προσπάθειες της καμπάνιας του, προσθέτοντας: ‘Διαφορετικά, θα σας δω σε τέσσερα χρόνια”.

Τα σχόλια φαίνεται να επιβεβαιώνουν πολυάριθμες αναφορές ότι ο Τραμπ συζητά ήδη μια ακόμη κούρσα για την προεδρία και ότι σκοπεύει να κάνει την ανακοίνωση νωρίτερα παρά αργότερα.

Μεγάλος Αριθμός

53%. Αυτό είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικανών που δήλωσαν σε δημοσκόπηση της Morning Consult που δημοσιεύτηκε την περασμένη Τετάρτη ότι θα ψηφίσουν τον Τραμπ εάν διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του κόμματος το 2024. Το 12% δήλωσε ότι θα ψήφιζε τον αντιπρόεδρο του Trump Mike Pence, ενώ ο Mitt Romney από τη Γιούτα, ο Ted Cruz από το Τέξας και η πρώην πρεσβευτής του ΟΗΕ Nikki Haley συγκέντρωσαν 4%.

Σχετικό γεγονός

Η προσπάθεια του Τραμπ μπορεί να καταστρέψει τις ελπίδες ορισμένων από τους βασικούς συμμάχους του, όπως ο Tom Cotton, ο Rand Paul, ο Josh Hawley, η Kristi Noem ,ο Ron DeSantis και ο υφυπουργός Mike Pompeo, μεταξύ πολλών άλλων. Οι γιοι του Τραμπ, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και Έρικ Τραμπ, έχει επίσης υπαινιχθεί ότι μπορεί να ενδιαφέρονται για την προεδρία.

Σημαντική Δήλωση

“Απλώς συνεχίζω να σκέφτομαι τους Ρεπουμπλικάνους που σχεδίαζαν να κατέβουν το 2024. Σεβάστηκαν τον Trump και τώρα μπορεί να υοπνομεύσει τη δική τους φιλοδοξία… σε ποιον διάδρομο θα τρέξεις εναντίον του όταν έχει περάσει μια τετραετία λέγοντας στη βάση σου ότι ακόμη και η πιο ήπια κριτική ήταν προδοτική”, έγραψε στο Twitter ο πολιτικός δημοσιογράφος Astead Herndon.

Τι να προσέξετε

Ο Τραμπ μπορεί να ανακοινώσει τις προθέσεις του ακόμη και στην ορκωμοσία του Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου, στην οποία δεν σκοπεύει να παρευρεθεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα από ανώνυμες πηγές στην Daily Beast και το NBC News.

Πηγή Forbes

Share This