Το ν/σ που παραβιάζει την συμφωνία του Brexit θα συζητηθεί τη Δευτέρα στην βρετανική Βουλή

03.12.20

Το νομοσχέδιο που παραβιάζει τους όρους της συμφωνίας του Brexit θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Βουλή των Κοινοτήτων, σε μία κίνηση που αναμένεται να υπονομεύσει περαιτέρω την διαπραγματευτική διαδικασία για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Βουλή των Λόρδων ψήφισε τον περασμένο μήνα υπέρ της αφαίρεσης των ρητρών του Νομοσχεδίου για την Εσωτερική Αγορά (Internal Market Bill), αλλά η κυβέρνηση εννοεί να τις επαναφέρει κατά την συζήτηση στην Βουλή των Κοινοτήτων τη Δευτέρα.

Η βρετανική κυβέρνηση εισάγει επίσης νέο φορολογικό νομοσχέδιο (Taxation (Post Transition Period) Bill), το οποίο αναμένεται ότι θα περιλαμβάνει νέες ρυθμίσεις που παραβιάζουν την συμφωνία του Brexit ως προς την Βόρεια Ιρλανδίας.

Το Νομοσχέδιο για την Εσωτερική Αγορά – το οποίο προστατεύει τις εμπορικές συναλλαγές ανάμεσα στις τέσσερις περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου – προκάλεσε την οργή της Ευρωπαϊκής Ενωσης όταν κατατέθηκε, αφού παραβιάζει τους όρους μίας συμφωνίας διαζυγίου η οποία συμφωνήθηκε από κοινού.

Οι Βρυξέλλες έχουν κινήσει νομική διαδικασία κατά του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ η Ιρλανδία έχει προειδοποιήσει ότι η παραβίαση ης συμφωνίας διαρρηγνύει την εμπιστοσύνη που είναι αναγκαία για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας.

Η επίτευξη συμφωνίας για τις εμπορικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ενωση θα μπορούσε ενδεχομένως να άρει την ανάγκη των ρυθμίσεων του βρετανικού νομοσχεδίου που παραβιάζουν την συμφωνία του Brexit, μαζί με τις προϋποθέσεις της σύγκρουσης, αλλά οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στις τελευταίες ημέρες χωρίς ορατή πρόοδο που θα έδινε προοπτική για μία ευτυχή κατάληξη.

Η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι χρειάζεται ένα δίκτυ προστασίας για να εμποδίσει την Ευρωπαϊκή Ενωση να ερμηνεύσει τον λαβύρινθο των τελωνειακών συμφωνιών ανάμεσα την Ιρλανδία και την Βόρεια Ιρλανδία κατά τρόπο που θα περιορίζει το εσωτερικό εμπόριο. Συγκεκριμένα, το Λονδίνο θέλει να διασφαλίσει ότι οι εμπορικές συναλλαγές θα είναι ελεύθερες ανάμεσα στην Βόρεια Ιρλανδία και το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θέλει ευλόγως να διασφαλίσει ότι τα ανοικτά σύνορα με την Ιρλανδία δεν θα γίνουν η πίσω ανοικτή πόρτα του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Σχετικά Άρθρα

Αρνητική η Μόσχα στο ενδεχόμενο ενός πλαφόν στο φυσικό αέριο

Αρνητική η Μόσχα στο ενδεχόμενο ενός πλαφόν στο φυσικό αέριο

Η Ρωσία «δεν θα δεχθεί» το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου και εξετάζει πώς θα απαντήσει, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο, απαντώντας σε μια συμφωνία των δυτικών δυνάμεων που έχει στόχο να περιοριστεί μια κρίσιμη πηγή χρηματοδότησης του πολέμου που διεξάγει η Μόσχα...

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 16 με19 βαθμούς και στη...

Συγκρατημένοι στις αγορές τους φέτος τα Χριστούγεννα οι καταναλωτές

Συγκρατημένοι στις αγορές τους φέτος τα Χριστούγεννα οι καταναλωτές

Ο υψηλός πληθωρισμός και η αβεβαιότητα που προκάλεσαν παγκοσμίως οι γεωπολιτικές αναταραχές ωθούν τους καταναλωτές σε πιο συντηρητικές επιλογές κατά τη εφετινή εορταστική περίοδο, με έρευνες να κάνουν λόγο για περιορισμό δαπανών σε δώρα, διασκέδαση και ταξίδια καθώς...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Σχόλια

Share This