Η Μελβούρνη υποδέχθηκε την πρώτη διεθνή πτήση έπειτα από 5 μήνες περιορισμών λόγω της πανδημίας

08.12.20 | 09:42

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, η Μελβούρνη, υποδέχθηκε σήμερα την πρώτη διεθνή πτήση σε διάστημα πέντε μηνών, με την άφιξή της να αποτελεί τεστ για τη βελτίωση του συστήματος καραντίνας στα ξενοδοχεία της πολιτείας της Βικτόρια.
Η Αυστραλία έχει από τον Μάρτιο κλείσει τα σύνορά της στους ξένους. Ωστόσο τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν την Μελβούρνη, την πρωτεύουσα της Βικτόρια, σταμάτησαν να υποδέχονται οποιαδήποτε άφιξη στα τέλη Ιουνίου, έπειτα από διασπορά της COVID-19 που ξεκίνησε από δύο ξενοδοχεία όπου έμπαιναν σε καραντίνα άνθρωποι που είχαν αφιχθεί από το εξωτερικό.
Περισσότερες από 20.000 λοιμώξεις καταγράφηκαν στην Βικτόρια, όταν το προσωπικό των ξενοδοχείων προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό από ανθρώπους που επέστρεφαν από το εξωτερικό.
Το ξέσπασμα αυτό της COVID-19 αποδόθηκε σε μεγάλο βαθμό στην αποτυχία ιδιωτικών εταιρειών να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο για την αποφυγή της διασποράς του νέου κορονοϊού. Καθώς τώρα εκατοντάδες άνθρωποι αναμένεται να φτάνουν στην Βικτόρια κάθε εβδομάδα, οι αρχές της πολιτείας ανακοίνωσαν ότι η αστυνομία θα επιβάλει πλέον αυστηρότερες προδιαγραφές.
Η φιλοξενία των Αυστραλών πτήσης από την Σρι Λάνκα στην Μελβούρνη θα γίνει τώρα υπό το νέο σύστημα, βάσει του οποίου δεν θα επιτρέπεται πλέον σε αυτούς να εγκαταλείψουν τα δωμάτιά τους λόγω των νέων περιορισμών που ισχύουν για την καραντίνα στα ξενοδοχεία.
Το σύστημα αυτό είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο Σίδνεϊ, την πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας, της μεγαλύτερης πολιτείας της Αυστραλίας, το οποίο υποδέχθηκε χιλιάδες ανθρώπους που επέστρεψαν από το εξωτερικό χωρίς να υπάρξουν συρροές κρουσμάτων.
Καθώς η Νέα Νότια Ουαλία κατέγραψε μόνον ένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης τον περασμένο μήνα, η πολιτεία προχώρησε σταδιακά στην άρση των περισσότερων περιορισμών κοινωνικής αποστασιοποίησης που είχε επιβάλει για την αναχαίτιση της διασποράς της COVID-19.
Από την σημερινή ημέρα, η οποία χαρακτηρίστηκε από την κυβέρνηση της πολιτείας “ημέρα ελευθερίας”, επιτρέπεται σε σχεδόν όλους τους χώρους να δέχονται έναν άνθρωπο ανά 2 τετραγωνικά μέτρα. Προηγουμένως επιτρεπόταν να υπάρχει ένας άνθρωπος ανά 4 τετραγωνικά μέτρα.
Επίσης δεν θα υπάρχει πλέον περιορισμός στον αριθμό των παρευρισκομένων στους γάμους και τις κηδείες.
Η Δυτική Αυστραλία ανακοίνωσε παράλληλα ότι από αύριο, Τρίτη, θα άρει τους περιορισμούς που είχε επιβάλει σε αυτούς που έφταναν από την Βικτόρια και την Νέα Νότια Ουαλία. Με την κίνηση αυτή θα ξανανοίξουν ουσιαστικά σχεδόν όλα τα εσωτερικά σύνορα στην Αυστραλία, δίνοντας μια ώθηση στους τουριστικούς φορείς και στις αεροπορικές εταιρείες, όπως η Qantas και η Virgin Australia.
Η Αυστραλία έχει καταγράψει περίπου 28.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 908 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία. Μόλις 44 ενεργά κρούσματα εξακολουθούν να υπάρχουν στη χώρα, με τα περισσότερα από αυτά να βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχεία.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

 


Σχετικά Άρθρα

Σκληρή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών κατά της Τουρκίας

Σκληρή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών κατά της Τουρκίας

«Οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου έχουν απορριφθεί επανειλημμένως στο σύνολό τους με σειρά από επιχειρήματα, τα οποία περιέχονται και στις σχετικές επιστολές που η Ελλάδα έχει αποστείλει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ»,...

Klarna: H«Νοσταλγία» ως βασικό θέμα αγορών για το 2022

Klarna: H«Νοσταλγία» ως βασικό θέμα αγορών για το 2022

Την πρώτη της ετήσια έκθεση, υπό την ονομασία «The Checkout», η οποία παρουσιάζει μια ανασκόπηση των καταναλωτικών τάσεων το τελευταίο έτος παρουσίασε η Κlarna Το καλάθι αγορών των καταναλωτών παγκοσμίως το 2022, απεικονίζει την «Νοσταλγία» ως κυρίαρχο θέμα της...

ΕΕ: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει νέους κανόνες για την αναγνώριση της ιδιότητας του γονέα μεταξύ των κρατών μελών

ΕΕ: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει νέους κανόνες για την αναγνώριση της ιδιότητας του γονέα μεταξύ των κρατών μελών

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε πρόταση κανονισμού με στόχο την εναρμόνιση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης των κανόνων ιδιωτικού διεθνούς δικαίου σχετικά με την ιδιότητα του γονέα. Η πρόταση επικεντρώνεται στο υπέρτερο συμφέρον και στα δικαιώματα του παιδιού. Θα παρέχει...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Σχόλια

Share This