Γ. Γεραπετρίτης: Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για το εμβόλιο

10.12.20 | 18:18

Μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για το εμβόλιο κατά του Covid-19, προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μέσω της ραδιοφωνικής συχνότητας «Παραπολιτικά 90,1», λέγοντας μάλιστα «σήμερα θα καταθέσουμε ρύθμιση η οποία θα δημιουργεί το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα χτίσουμε αυτήν την εκστρατεία».

«Ενόσω φαίνεται να έχουμε μια σταθερή ύφεση του φαινομένου, δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί ένα απόλυτο άνοιγμα της αγοράς και της κοινωνίας», δήλωσε εξάλλου. Κατά συνέπεια, «ό,τι υπάρξει θα είναι πολύ μετρημένο (…) δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε άνοιγμα υπό συνθήκες μεγάλης πίεσης του Συστήματος Υγείας (…) αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε κατάσταση τέτοια η οποία να μπορεί να δικαιολογήσει άνοιγμα του λιανεμπορίου σε όλη την κλίμακά του», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Γ. Γεραπετρίτη, «και η Εκκλησία θα πρέπει να προσαρμοσθεί στις ανάγκες», άλλωστε μέχρι στιγμής -με πολύ μεμονωμένες εξαιρέσεις- έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, «αισθάνομαι ότι θα υπάρξει ένας σοβαρός αυτοπεριορισμός και τώρα».

Στο ζήτημα της αντιπαράθεσης για την εξοχική κατοικία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κατηγόρησε τόσο τον κ. Τσίπρα όσο και τον κ. Ηλιόπουλο για «φθηνή αντιπαράθεση», η οποία, όπως τόνισε, «δηλητηριάζει, δημιουργεί τοξική ατμόσφαιρα στο πολιτικό σύστημα. Η κοινωνία πλέον δεν είναι εκεί, είναι αλλού, έχει πραγματικά σοβαρά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία και την οικονομία», επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας.

Ενώ δήλωσε «απολύτως αντίθετος σε ο,τιδήποτε έχει να κάνει με απειλή διώξεων κατά δημοσιογράφων για την άσκηση του λειτουργήματός τους, είναι αυτονόητη η ελευθεροτυπία στην Ελλάδα και καλό είναι να μην διακυβεύεται με τέτοιου τύπου απειλές. Ο πρωθυπουργός ουδέποτε», θύμισε, «έχει στείλει εξώδικα ή έχει κάνει μηνύσεις εις βάρος δημοσιογράφων μολονότι έχει υποστεί κατά το παρελθόν προσωπικές και οικογενειακές πιέσεις στη βάση ψευδών δημοσιευμάτων, τα οποία ήταν πασίδηλα συκοφαντικά».

Και, κλείνοντας, «η υποκρισία του να έρχομαι και να προβάλλομαι ότι είμαι ένας άνθρωπος που απεμπολώ τα υλικά αγαθά για να γίνομαι αρεστός στους πολίτες, όταν δεν συνοδεύεται από μια προσωπική παράσταση που θα υποστηρίζει αυτήν την ιδεολογία, είναι κοινή υποκρισία -κι αυτό οι πολίτες μπορούν να το αξιολογήσουν».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

 


Σχετικά Άρθρα

ΕΦΚΑ: Προκήρυξη των θέσεων των 24 Γενικών Διευθυντών-Σύσταση Εταιρίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας

ΕΦΚΑ: Προκήρυξη των θέσεων των 24 Γενικών Διευθυντών-Σύσταση Εταιρίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας

Κ.Χατζηδάκης: Ο ΕΦΚΑ εξελίσσεται σταδιακά σε έναν Οργανισμό που ξεκίνησε να λύνει προβλήματα Ο ΕΦΚΑ προχωρά στη προκήρυξη των 24 θέσεων Γενικών Διευθυντών με δυνατότητα πρόσληψης στελεχών τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον δημόσιο τομέα, στην σύσταση Εταιρίας για...

Βρετανική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Βρετανική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

«Καταλύτης για την περαιτέρω ανάπτυξη του αμυντικού σκέλους του Ναυπηγείου η συμμετοχή των Βρετανών στο πρόγραμμα αναβάθμισης και κατασκευής νέων ΤΠΚ του Πολεμικού Ναυτικού». Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη του Βρετανού υφυπουργού Ευρωπαϊκών...

Οι ευρωπαϊκές αμυντικές δαπάνες έφθασαν και ξεπέρασαν τα 200 δισεκ. ευρώ το 2021

Οι ευρωπαϊκές αμυντικές δαπάνες έφθασαν και ξεπέρασαν τα 200 δισεκ. ευρώ το 2021

Οι ευρωπαϊκές αμυντικές δαπάνες έφθασαν και ξεπέρασαν τα 200 δισεκ. ευρώ το 2021 για πρώτη φορά, ανακοίνωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας (ΕΟΑ), και αναλογούσαν στο 1,5% του ΑΕΠ των 26 χωρών μελών του ΕΟΑ. Οι ευρωπαϊκές αμυντικές δαπάνες αυξήθηκαν 6% από το...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Σχόλια

Share This