Γ. Γεραπετρίτης: Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για το εμβόλιο

Μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για το εμβόλιο κατά του Covid-19, προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μέσω της ραδιοφωνικής συχνότητας «Παραπολιτικά 90,1», λέγοντας μάλιστα «σήμερα θα καταθέσουμε ρύθμιση η οποία θα δημιουργεί το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα χτίσουμε αυτήν την εκστρατεία».

«Ενόσω φαίνεται να έχουμε μια σταθερή ύφεση του φαινομένου, δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί ένα απόλυτο άνοιγμα της αγοράς και της κοινωνίας», δήλωσε εξάλλου. Κατά συνέπεια, «ό,τι υπάρξει θα είναι πολύ μετρημένο (…) δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε άνοιγμα υπό συνθήκες μεγάλης πίεσης του Συστήματος Υγείας (…) αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε κατάσταση τέτοια η οποία να μπορεί να δικαιολογήσει άνοιγμα του λιανεμπορίου σε όλη την κλίμακά του», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Γ. Γεραπετρίτη, «και η Εκκλησία θα πρέπει να προσαρμοσθεί στις ανάγκες», άλλωστε μέχρι στιγμής -με πολύ μεμονωμένες εξαιρέσεις- έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, «αισθάνομαι ότι θα υπάρξει ένας σοβαρός αυτοπεριορισμός και τώρα».

Στο ζήτημα της αντιπαράθεσης για την εξοχική κατοικία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κατηγόρησε τόσο τον κ. Τσίπρα όσο και τον κ. Ηλιόπουλο για «φθηνή αντιπαράθεση», η οποία, όπως τόνισε, «δηλητηριάζει, δημιουργεί τοξική ατμόσφαιρα στο πολιτικό σύστημα. Η κοινωνία πλέον δεν είναι εκεί, είναι αλλού, έχει πραγματικά σοβαρά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία και την οικονομία», επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας.

Ενώ δήλωσε «απολύτως αντίθετος σε ο,τιδήποτε έχει να κάνει με απειλή διώξεων κατά δημοσιογράφων για την άσκηση του λειτουργήματός τους, είναι αυτονόητη η ελευθεροτυπία στην Ελλάδα και καλό είναι να μην διακυβεύεται με τέτοιου τύπου απειλές. Ο πρωθυπουργός ουδέποτε», θύμισε, «έχει στείλει εξώδικα ή έχει κάνει μηνύσεις εις βάρος δημοσιογράφων μολονότι έχει υποστεί κατά το παρελθόν προσωπικές και οικογενειακές πιέσεις στη βάση ψευδών δημοσιευμάτων, τα οποία ήταν πασίδηλα συκοφαντικά».

Και, κλείνοντας, «η υποκρισία του να έρχομαι και να προβάλλομαι ότι είμαι ένας άνθρωπος που απεμπολώ τα υλικά αγαθά για να γίνομαι αρεστός στους πολίτες, όταν δεν συνοδεύεται από μια προσωπική παράσταση που θα υποστηρίζει αυτήν την ιδεολογία, είναι κοινή υποκρισία -κι αυτό οι πολίτες μπορούν να το αξιολογήσουν».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.