Δωρεά κλινών ΜΕΘ για την Covid-19 στο νοσοκομείο Σερρών από τον δήμο

04.01.21

Στη δημιουργία και τον πλήρη εξοπλισμό δυο κλινών ΜΕΘ και στην προμήθεια υποβοηθητικών ειδών για τις κλινικές COVID-19 στο νοσοκομείο Σερρών προχωρά μέσω δωρεάς ο δήμος, κάνοντας πράξη σχετική πρόταση, που είχε δημοσιοποιήσει στις αρχές Δεκεμβρίου, σε μια προσπάθεια έμπρακτης στήριξης του έργου που γίνεται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Μάλιστα, ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, είχε ανακοινώσει τότε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα χρηματοδοτηθεί από τα χρήματα που επρόκειτο να δαπανηθούν για τις χριστουγεννιάτικες δράσεις του δήμου Σερρών με την ονομασία «Πολιτεία των Ευχών».

Πριν από λίγες μέρες το δημοτικό συμβούλιο, με ομόφωνη απόφαση του, προχώρησε σε αυτή τη δωρεά, διαθέτοντας αντί άλλων δράσεων τα χρήματα από την «Πολιτεία των Ευχών» στους αγωνιστές της πρώτης γραμμής.

Λίγο πριν από την εκπνοή του 2020 ο κ. Χρυσάφης υπέγραψε τη σύμβαση προμήθειας για τη δωρεά δύο σύγχρονων, πλήρως εξοπλισμένων κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και υποβοηθητικών ειδών για τις κλινικές Covid-19 στο νοσοκομείο Σερρών, συνολικού προϋπολογισμού 118.828 ευρώ.

«Το νοσοκομείο Σερρών χρειάζεται τη διαρκή αγάπη και τη συμπαράσταση όλων μας» τόνισε ο δήμαρχος, ενώ ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκος Φαρμάκης ευχαρίστησε θερμά για τη δωρεά συμπληρώνοντας ότι «είναι απαραίτητη για το νοσοκομείο και τους πολίτες. Το 2020 ήταν μία δύσκολη χρονιά, όμως ο ‘Αγιος Βασίλης ήταν πολύ καλός μαζί μας».

Ειδικότερα, η δωρεά για το νοσοκομείο Σερρών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: ηλεκτροκίνητες κλίνες ΜΕΘ, πέντε μόνιτορ ΜΕΘ, δύο φορητά μόνιτορ ΜΕΘ, δύο αναπνευστήρες ΜΕΘ, 1.000 προστατευτικές στολές και μία γεννήτρια για ηλεκτροθερμική συγκόλληση αγγείων.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 16 με19 βαθμούς και στη...

Συγκρατημένοι στις αγορές τους φέτος τα Χριστούγεννα οι καταναλωτές

Συγκρατημένοι στις αγορές τους φέτος τα Χριστούγεννα οι καταναλωτές

Ο υψηλός πληθωρισμός και η αβεβαιότητα που προκάλεσαν παγκοσμίως οι γεωπολιτικές αναταραχές ωθούν τους καταναλωτές σε πιο συντηρητικές επιλογές κατά τη εφετινή εορταστική περίοδο, με έρευνες να κάνουν λόγο για περιορισμό δαπανών σε δώρα, διασκέδαση και ταξίδια καθώς...

Αναβάθμιση του 112 και καταλόγους καταγραφής ατόμων με αναπηρία

Αναβάθμιση του 112 και καταλόγους καταγραφής ατόμων με αναπηρία

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται από την Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, η δημιουργία καταλόγων καταγραφής των ατόμων με αναπηρία σε κάθε δήμο της Ελλάδας και ταυτόχρονα σχεδιάζεται η νέα γενιά του 112 για την περαιτέρω αναβάθμιση του....

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Σχόλια

Share This