Το σαρωτικό τρίτο κύμα Covid εκτοξεύει τον χρυσό – Σε υψηλό 8 εβδομάδων

05.01.21 | 15:59

Κοντά στα υψηλά των τελευταίων 8 εβδομάδων διαπραγματεύεται ο χρυσός, καθώς η παγκόσμια αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού αύξησε τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο, που βρίσκει στήριξη από τις χαμηλότερες πραγματικές αποδόσεις στις ΗΠΑ, το πιο αδύναμο δολάριο και την πτώση των μετοχών.

Ο χρυσός έκανε μια δυναμική εκκίνηση για το 2021, μετά τον εντοπισμό του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη συνέχεια και στη Νέα Υόρκη, αλλά και σε άλλα σημεία του πλανήτη..

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε αυστηρότατο εθνικό lockdown στη χώρα του χθες το βράδυ που θα ισχύει μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Τα παγκόσμια κρούσματα ξεπέρασαν τα 85 εκατομμύρια, ενώ τα ημερήσια κρούσματα στις ΗΠΑ άγγιξαν τα 300.000.

Η άνοδος του χρυσού έρχεται να ενισχύσει τη μεγαλύτερη ετήσια ενίσχυση που έχει γνωρίσει το πολύτιμο μέταλλο εδώ και μια δεκαετία, καθώς η εξέλιξη του κορωνοϊού σκιάζει τις προοπτικές της ανάκαμψης.

Η εξάπλωση του Covid-19 κατά τη διάρκεια των εορτών και οι αυστηρότεροι περιορισμοί θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία.

«Ο χρυσός εκτοξεύθηκε στα 1.900 δολάρια με την εκκίνηση του νέου έτους και το αδύναμο δολάριο του έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν», αναφέρει ο Κρεγκ Ελραμ της Oanda Group.

Μετά την άνοδό του προς τα 1.945 δολ./ουγγιά και τις προοπτικές για το δολάριο να μην φαίνονται πιο ευνοϊκές, το να φτάσει προς τα 2.000 δολάρια φαίνεται να είναι απλά θέμα χρόνου, αναφέρει ο ίδιος.

Η τιμή σποτ του χρυσού ενισχύθηκε κατά 0,1% στα 1.945,67 δολάρια ανά ουγγιά, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Νοεμβρίου. Χθες Δευτέρα, ενισχύθηκε κατά 2,3%, καταγράφοντας τη μεγαλύρετη άνοδο εδώ και2 μήνες.

Η πλατίνα έχασε 0,2% αφού πρώτα έφτασε στα 1.131.62 δολ/ουγγιά που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το 2016. Ενισχύθηκαν ασήμι και παλλάδιο.

Πηγή Newmoney

 


Σχετικά Άρθρα

Ενεργειακή κρίση: ενίσχυση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Ενεργειακή κρίση: ενίσχυση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν και θα ψηφίσουν τη νέα νομοθεσία για την επιτάχυνση της χορήγησης αδειών για νέους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής ΑΠΕ, π.χ. φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες. Οι νέοι κανόνες προβλέπουν τη μείωση της μέγιστης διάρκειας της διαδικασίας έγκρισης...

HELLENiQ ENERGY: Δωρεάν διάθεση πετρελαίου θέρμανσης ΕΚΟ, σε πολυμελείς οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα

HELLENiQ ENERGY: Δωρεάν διάθεση πετρελαίου θέρμανσης ΕΚΟ, σε πολυμελείς οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κύμα Ζεστασιάς» Μία νέα σημαντική πρωτοβουλία εταιρικής ευθύνης, με σκοπό να έχουμε όλοι ένα ζεστό σπίτι τις φετινές γιορτές, ανακοίνωσε η HELLENiQ ENERGY σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και...

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά – Πρεσβεία των ΗΠΑ: Πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικείας επιχειρηματικότητας

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά – Πρεσβεία των ΗΠΑ: Πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικείας επιχειρηματικότητας

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα υλοποίησαν το πρόγραμμα POWER με τίτλο “Ενδυναμώνουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα: Κλιματική Αλλαγή και Αγροδιατροφή”, το οποίο εστίασε σε γυναίκες που είτε επιχειρούν στον κλάδο...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Σχόλια

Share This