Κροατία: Ο πρόεδρος και τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού

Jan 7, 2021

Ο πρόεδρος της Κροατίας και τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης εμβολιάστηκαν σήμερα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες σε μια προσπάθεια να νικήσουν τους ενδοιασμούς απέναντι στα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Η Κροατία άρχισε την εκστρατεία εμβολιασμού στις 27 Δεκεμβρίου, με δόσεις του αμερικανο-γερμανικού εμβολίου των Pfizer-BioNTech. Επί του παρόντος, 20.000 δόσεις έχουν χορηγηθεί στη χώρα των 4,2 εκατομμυρίων κατοίκων.

Οι πρώτες δόσεις διανεμήθηκαν στους οίκους ευγηρίας και στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και οι άνω των 65 ετών είναι οι επόμενοι που θα εμβολιαστούν.

Ωστόσο δημοσκόπηση της εταιρίας Ipsos που δόθηκε στη δημοσιότητα στα μέσα Δεκεμβρίου έδειχνε ότι το 44% των ερωτηθέντων δεν είχαν την πρόθεση να εμβολιαστούν, έναντι 46% που είχαν αντίθετη άποψη και 10% που ήταν οι αναποφάσιστοι.

“Καλώ όλους να εμβολιαστούν”, δήλωσε ο πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς στους δημοσιογράφους μετά τον εμβολιασμό του στο πλαίσιο μιας εκστρατείας με τίτλο: “Σκεφτείτε τους άλλους – Εμβολιαστείτε”.

Δέκα υπουργοί εμβολιάστηκαν επίσης μπροστά στους δημοσιογράφους.

Ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς και έξι ακόμη μέλη της κυβέρνησής του, που είχαν ήδη μολυνθεί από τον ιό, δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα εμβολιασμού.

Στην έρευνα της Ipsos, οι σκεπτικιστές έκριναν ότι τα εμβόλια αναπτύχθηκαν πάρα πολύ γρήγορα και εξέφραζαν ανησυχία για πιθανές παρενέργειες.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι κλινικές δοκιμές διενεργήθηκαν σε δεκάδες χιλιάδες εθελοντές και ότι οποιοσδήποτε μεγάλος κίνδυνος θα είχε ήδη εντοπιστεί.

Η Κροατία έχει παραγγείλει 5,6 εκατομμύρια δόσεις επί του παρόντος, κυρίως των εμβολίων των Pfizer-BioNtech, της Moderna και της Οξφόρδης-AstraZeneca.

Από την αρχή της πανδημίας, η Κροατία έχει καταγράψει περισσότερους από 4.000 θανάτους και περισσότερες από 200.0000 μολύνσεις από τον κορονοϊό.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

ΕΥΔΑΠ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΕΥΔΑΠ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Η ΕΥΔΑΠ ανακοινώνει ότι, λόγω έκτακτων τεχνικών εργασιών σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης, θα σημειωθεί πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής του νερού στην ευρύτερη περιοχή του Πανοράματος Γαλατσίου. Διάρκεια: από ώρα 08:00 της Πέμπτης 1...

Νέοι κανόνες από την Ε.Ε για την ασφάλεια των προϊόντων

Νέοι κανόνες από την Ε.Ε για την ασφάλεια των προϊόντων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει ικανοποιημένη για την προσωρινή πολιτική συμφωνία που επετεύχθη χθες μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου επί των βασικών στοιχείων του κανονισμού για τη γενική ασφάλεια των προϊόντων. Όλα αυτά έπειτα από υποβολή σχετικής...

Κώστας Καραμανλής: Δημοπρατούμε τρία ακόμη μεγάλα έργα στην Αττική μέσα στο 2022, τον Προαστιακό Δυτικής Αττικής, την επέκταση του Μετρό προς Ίλιον και τη Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω

Κώστας Καραμανλής: Δημοπρατούμε τρία ακόμη μεγάλα έργα στην Αττική μέσα στο 2022, τον Προαστιακό Δυτικής Αττικής, την επέκταση του Μετρό προς Ίλιον και τη Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω

Για τα νέα μεγάλα έργα, που θα προκηρυχθούν μέχρι το τέλος του έτους, τα διόδια στην Αττική Οδό και τις αλλαγές στον ΚΟΚ, μίλησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 FM και στον κ. Δημήτρη Οικονόμου και τον κ. Άκη...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Comments

Share This