Αναθεωρεί ανοδικά τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη των ΗΠΑ το 2021 Goldman Sachs Group μετά την επικράτηση των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

Σε έκθεσή της προςς τους πελάτες της η Goldman Sachs εκτιμούν ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 6,4% αυτό το έτος, έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για ανάπτυξη 5,9%.

Για την αναθεώρηση η Goldman Sachs επικαλείται την εκτίμηση ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα μπορέσει να περάσει από το Κογκρέσο ένα δημοσιονομικό πακέτο τόνωσης ύψους 750 δισ. δολ. αυτό το τρίμηνο εκ των οποίων τα 300 δισ. δολ. θα κατευθυνθούν στα αμερικανικά νοικοκυριά μέσω επιταγών. Ωστόσο υπογραμμίζεται στην έκθεση ότι ο αργός ρυθμός εμβολιασμών μπορεί να επιβραδύνει την ώθηση δαπανών.

Με την τρέχουσα αναθεώρηση η Goldman Sachs εκτιμά ότι ο δείκτης ανεργίας να διαμορφωθεί στο 4,8% μέχρι το τέλος του έτους για να υποχωρήσει στο 3,6% μέχρι το τέλος του 2024. Εκτιμούν παράλληλα ότι ο ταχύτερος πληθωρισμός θα επιτρέψει στην αμερικανική Κεντρική Τράπεζα ( Fed) να αυξήσει τα επιτόκια της το δεύτερο μισό του 2024, νωρίτερα από την προηγούμενη εκτίμηση για τις αρχές του 2025.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

 

Share This