Κορονοϊός: Εμβόλια από το Ισραήλ ζήτησε η Κύπρος

Kληθείς να σχολιάσει πληροφορίες σχετικά με πρόθεση της Κύπρου να προμηθευτεί ποσότητες εμβολίου από το Ισραήλ, ο Ν. Αναστασιάδης ανέφερε ότι επικοινώνησε ήδη με τον Β. Νετανιάχου, μεταφέροντάς του σχετικό αίτημα.

Στο Ισραήλ για προμήθεια εμβολίων κατά του κορονοϊού απευθύνθηκε η Κύπρος, όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος της χώρας Νίκος Αναστασιάδης. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Πολίτης”, και κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες σχετικά με πρόθεση της Κύπρου να προμηθευτεί ποσότητες εμβολίου από το Ισραήλ, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι επικοινώνησε ήδη με τον Βενιαμίν Νετανιάχου, μεταφέροντάς του σχετικό αίτημα. Όπως είπε ο κύπριος Πρόεδρος, ο ισραηλινός Πρωθυπουργός επιφυλάχθηκε να απαντήσει εντός των επόμενων ημερών. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διευκρίνισε ότι θα πρόκειται για εμβόλια που έχουν εγκριθεί από την ΕΕ και απάντησε αρνητικά σε ερώτηση για το εάν μια τέτοια ενέργεια συνιστά διάσπαση της κοινής ευρωπαϊκής γραμμής για τους εμβολιασμούς. Την ίδια ώρα ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρθηκε σε καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε επίπεδο ΕΕ, εκφράζοντας τη θέση πως “η ΕΕ λειτούργησε πολύ αργά σε επίπεδο λήψης απόφασης”. Ταυτόχρονα ο κύπριος Πρόεδρος σημείωσε πως “αν μπορεί κάτι να χρεωθεί στην ΕΕ, είναι το ότι δόθηκε μεγάλο βάρος στο εμβόλιο της Οξφόρδης, της AstraZeneca”.

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος στις 27 Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί στην Κύπρο συνολικά 6,035 εμβολιασμοί, ενώ παράλληλα προγραμματίζονται τα ραντεβού για τη χορήγηση της 2ης δόσης. Από σήμερα θα τεθούν στην διάθεση των πολιτών άλλα 3,960 ραντεβού για εμβολιασμό, στο πλαίσιο της β’ φάσης, με δικαιούχους τους πολίτες άνω των 80 ετών. Σύμφωνα με το πλάνο του υπουργείου Υγείας της Κύπρου, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα εμβολιαστούν 60 με 70 χιλιάδες άτομα, ενώ μέχρι τα μέσα Απριλίου οι εμβολιασμοί θα φτάσουν στις 120 χιλιάδες.

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.