Covid-19: Ξεπέρασε τα 90 εκατ. ο αριθμός των κρουσμάτων παγκοσμίως

11.01.21

Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού παγκοσμίως ξεπέρασε σήμερα τα 90 εκατομμύρια, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, με τις χώρες να σπεύδουν να προμηθευτούν εμβόλια και να παρατείνουν ή να επαναφέρουν τα περιοριστικά μέτρα ώστε να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού.

Το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος εμφανίστηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Νότια Αφρική και εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο.

Ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες και σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων καταγράφηκε τις τελευταίες 48 ημέρες, σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters.

Η Ευρώπη, η οποία έγινε η πρώτη περιοχή που ανέφερε την περασμένη εβδομάδα 25 εκατομμύρια κρούσματα, παραμένει και η περισσότερο πληγείσα παγκοσμίως και ακολουθεί η Βόρεια και η Λατινική Αμερική με 22,4 εκατομμύρια και 16,3 εκατομμύρια αντίστοιχα.

Η Ευρώπη άλλωστε έχει καταγράψει περίπου το 31% από το 1,93 εκατομμύριο θανάτους παγκοσμίως.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η περισσότερο πληγείσα χώρα στην Ευρώπη, ξεπέρασε τα τρία εκατομμύρια κρούσματα την περασμένη Παρασκευή.

Η χώρα βρίσκεται στη διαδικασία εμβολιασμού των πιο ευάλωτων πολιτών μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου και σχεδιάζει μέχρι το φθινόπωρο να έχει εμβολιάσει όλους τους ενήλικες.

Για τον έλεγχο της εξάπλωσης της νέας παραλλαγής του ιού οι χώρες έχουν ξεκινήσει την επέκταση των περιορισμών των μετακινήσεων και το κλείσιμο της εστίασης και του λιανεμπορίου.

Στη Γερμανία η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων συμφώνησαν, για πρώτη φορά, την περασμένη εβδομάδα στον περιορισμό των μη απαραίτητων ταξιδίων για τους πολίτες στις περισσότερο πληγείσες περιοχές της χώρας έπειτα από την αποτυχία σημαντικής μείωσης των κρουσμάτων μετά την επιβολή lockdown τον Δεκέμβριο.

Οι γαλλικές αρχές επέβαλαν μια αυστηρότερη απαγόρευση της κυκλοφορίας, που θα ξεκινάει νωρίτερα το απόγευμα, στην Μασσαλία μετά την ανακοίνωση από τις αρχές ότι εντοπίστηκε στην πόλη το μεταλλαγμένο στέλεχος που είχε εμφανιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ΗΠΑ, η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία, κατέγραψε την Τετάρτη τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων –πάνω από 4.000 μέσα σε μια ημέρα.

Η χώρα έχει αναφέρει πάνω από 22 εκατομμύρια κρούσματα του ιού από την έναρξη της πανδημίας, καταγράφοντας κατά μέσο όρο 245.000 νέες μολύνσεις ημερησίως την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters.

Στην Ασία, η Ινδία ξεπέρασε τους 150.000 θανάτους την περασμένη Τρίτη και έγινε η τρίτη χώρα παγκοσμίως που έσπασε το μακάβριο αυτό φράγμα.

Η χώρα αυτή της νότιας Ασίας έχει εγκρίνει τη χρήση δύο εμβολίων κατά της COVID-19 και θα ξεκινήσει τους εμβολιασμούς από τις 16 Ιανουαρίου αρχής γενομένης από τα περίπου 30 εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα υγείας και στην πρώτη γραμμή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Σχετικά Άρθρα

Αντιμέτωπη με τις αμερικανικές επιδοτήσεις, η Ευρώπη πρέπει να «υποστηρίξει» τη βιομηχανία της

Αντιμέτωπη με τις αμερικανικές επιδοτήσεις, η Ευρώπη πρέπει να «υποστηρίξει» τη βιομηχανία της

Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την εσωτερική αγορά Τιερί Μπρετόν κάλεσε να δημιουργηθεί «ευρωπαϊκό ταμείο» για να «υποστηριχθούν βιομηχανικά σχέδια» ώστε να αντιμετωπιστεί ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού (Inflation Reduction Act, IRA) που υιοθετήθηκε στις...

Πως αξιολογεί το υπουργείο Εργασίας την διαδικασία έκδοσης των συντάξεων;

Πως αξιολογεί το υπουργείο Εργασίας την διαδικασία έκδοσης των συντάξεων;

Τα πολύ σημαντικά βήματα που έχει πετύχει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προς την κατεύθυνση της έκδοσης των συντάξεων και της αποκατάστασης των εκκρεμών υποθέσεων ανέδειξε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κώστας Χατζηδάκης,...

Αρνητική η Μόσχα στο ενδεχόμενο ενός πλαφόν στο φυσικό αέριο

Αρνητική η Μόσχα στο ενδεχόμενο ενός πλαφόν στο φυσικό αέριο

Η Ρωσία «δεν θα δεχθεί» το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου και εξετάζει πώς θα απαντήσει, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο, απαντώντας σε μια συμφωνία των δυτικών δυνάμεων που έχει στόχο να περιοριστεί μια κρίσιμη πηγή χρηματοδότησης του πολέμου που διεξάγει η Μόσχα...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Σχόλια

Share This