Sanofi: Συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας αντιβιοτικών Kymab

Η Sanofi συμφώνησε να αγοράσει τη βρετανική εταιρεία ανάπτυξης μονοκλωνικών αντισωμάτων Kymab έναντι 1,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να αποκτήσει πειραματικά φάρμακα για φλεγμονώδεις ασθένειες καθώς και για καρκίνο.

Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία θα αποκτήσει τα παγκόσμια δικαιώματα για το KY1005, ένα μονοκλωνικό αντίσωμα με έναν νέο μηχανισμό δράσης και τη δυνατότητα αντιμετώπισης ποικίλων διαταραχών, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η Sanofi αναζητεί εξαγορές για να διευρύνει το «χαρτοφυλάκιο» φαρμάκων που παράγει και η εν λόγω συμφωνία αποτελεί το τελευταία κίνηση της εταιρείας που εστιάζει το ενδιαφέρον της προς τις θεραπείες που στοχεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το deal με την Kymab έρχεται μετά τη συμφωνία της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας ύψους 3,4 δισ. δολ. με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Principia Biopharma.

όταν η Sanofi συμφώνησε να δαπανήσει 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια για την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Principia Biopharma Inc., η οποία ανέπτυξε μία σειρά φαρμάκων για τη θεραπεία αυτοάνοσων νοσημάτων.

Σύμφωνα με τους όρους της συναλλαγής, η Sanofi θα πληρώσει 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια εκ των προτέρων και έως 350 εκατομμύρια δολάρια μετά την επίτευξη ορισμένων ορόσημων. Η εταιρεία με έδρα το Παρίσι ανέφερε ότι σκοπεύει να χρηματοδοτήσει τη συναλλαγή με μετρητά.

ΠΗΓΗ NEWMONEY