Νότια Κορέα: Ετήσια μείωση κατά 15,4% κατέγραψαν οι εξαγωγές στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου

12.01.21

Οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας κατέγραψαν διψήφια μείωση κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, εξαιτίας κυρίως του μικρότερου αριθμού των εργάσιμων ημερών, όπως έγινε χθες γνωστό, από τα στοιχεία των τελωνείων.

Οι εξαγωγές, οι οποίες συντελούν περίπου κατά 50% στη διαμόρφωση του ΑΕΠ της Νότιας Κορέας είχαν οικονομικό ύψος 11,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για το δεκαήμερο 1-10 Ιανουαρίου, με ετήσια μείωση 15,4%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2020, όπως δείχνουν τα ίδια στοιχεία.

Ωστόσο, το μέσο επίπεδο των ημερήσιων εξαγωγών αυξήθηκε κατά 5,8% στο ίδιο δεκαήμερο, με τον αριθμό των εργάσιμων ημερών να είναι έξι ημέρες, μειωμένος κατά μιάμιση ημέρα, σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Τα εξερχόμενα φορτία εμπορευμάτων ανέκαμψαν κατά 4% το Νοέμβριο, πριν καταγράψουν μία διψήφια αύξηση το Δεκέμβριο, η οποία αποδόθηκε σε μερική ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης.

Από την άλλη μεριά, οι εξαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων και μηχανολογικού εξοπλισμού ακριβείας κατέγραψαν διψήφια μείωση κατά το αναφερόμενο δεκαήμερο, αλλά τα εξαγωγικά φορτία τηλεπικοινωνιακών συσκευών, όπως τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα σημείωσαν διψήφια αύξηση.

Οι εξαγωγές ημιαγωγών διολίσθησαν κατά 0,3%.

Οι εξαγωγές προς την Ιαπωνία, τη Μέση Ανατολή και το Βιετνάμ κατέγραψαν διψήφια μείωση, αλλά οι εξαγωγές προς την Κίνα και τις ΗΠΑ, που αποτελούν τους πιο σημαντικούς εμπορικούς εταίρους της Νότιας Κορέας, μειώθηκαν κατά 5,6% και κατά 3,8% αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Σχετικά Άρθρα

Δάση και χώροι πρασίνου μειώνουν τους κινδύνους για την υγεία

Δάση και χώροι πρασίνου μειώνουν τους κινδύνους για την υγεία

Τα δάση, τα δέντρα και οι χώροι πρασίνου διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη διασφάλιση μιας υγιούς ζωής για όλους, όπως επιβεβαιώνει παγκόσμια έκθεση. Στην έκθεση του Προγράμματος Παγκόσμιας Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για τα Δάση της Διεθνούς Ένωσης Οργανισμών Έρευνας Δασών,...

Α.Ένρια (ΕΚΤ), Ισχυρές οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες

Α.Ένρια (ΕΚΤ), Ισχυρές οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες

Προειδοποιήσεις προς τις τράπεζες αναφορικά με τους κινδύνους που προκαλεί το νέο περιβάλλον των υψηλών επιτοκίων και της περιοριστικής νομισματικής πολιτικής εν γένει απεύθυνε ο επικεφαλής του Εποπτικού Βραχίονα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του SSM Andrea...

Να «λογοδοτήσει» ο Πούτιν για τα εγκλήματα πολέμου ζητά η Ε.Ε.

Να «λογοδοτήσει» ο Πούτιν για τα εγκλήματα πολέμου ζητά η Ε.Ε.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ένα από τα βασικά θέματα να είναι η Ουκρανία και τους Ευρωπαίους ηγέτες να εκφράζουν τη στήριξή τους για όσο χρειαστεί. Σύμφωνα με το προσχέδιο των συμπερασμάτων,...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Σχόλια

Share This