Νότια Κορέα: Ετήσια μείωση κατά 15,4% κατέγραψαν οι εξαγωγές στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου

Οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας κατέγραψαν διψήφια μείωση κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, εξαιτίας κυρίως του μικρότερου αριθμού των εργάσιμων ημερών, όπως έγινε χθες γνωστό, από τα στοιχεία των τελωνείων.

Οι εξαγωγές, οι οποίες συντελούν περίπου κατά 50% στη διαμόρφωση του ΑΕΠ της Νότιας Κορέας είχαν οικονομικό ύψος 11,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για το δεκαήμερο 1-10 Ιανουαρίου, με ετήσια μείωση 15,4%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2020, όπως δείχνουν τα ίδια στοιχεία.

Ωστόσο, το μέσο επίπεδο των ημερήσιων εξαγωγών αυξήθηκε κατά 5,8% στο ίδιο δεκαήμερο, με τον αριθμό των εργάσιμων ημερών να είναι έξι ημέρες, μειωμένος κατά μιάμιση ημέρα, σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Τα εξερχόμενα φορτία εμπορευμάτων ανέκαμψαν κατά 4% το Νοέμβριο, πριν καταγράψουν μία διψήφια αύξηση το Δεκέμβριο, η οποία αποδόθηκε σε μερική ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης.

Από την άλλη μεριά, οι εξαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων και μηχανολογικού εξοπλισμού ακριβείας κατέγραψαν διψήφια μείωση κατά το αναφερόμενο δεκαήμερο, αλλά τα εξαγωγικά φορτία τηλεπικοινωνιακών συσκευών, όπως τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα σημείωσαν διψήφια αύξηση.

Οι εξαγωγές ημιαγωγών διολίσθησαν κατά 0,3%.

Οι εξαγωγές προς την Ιαπωνία, τη Μέση Ανατολή και το Βιετνάμ κατέγραψαν διψήφια μείωση, αλλά οι εξαγωγές προς την Κίνα και τις ΗΠΑ, που αποτελούν τους πιο σημαντικούς εμπορικούς εταίρους της Νότιας Κορέας, μειώθηκαν κατά 5,6% και κατά 3,8% αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.